Fotbal intern

Becali, fără SIGLĂ! Ia Steaua LICENŢA? Ce spune Duru

UPDATE 16.00 Clubul a luat poziţie după ce OSIM a anunţat că Armata deţine sigla şi numele Steaua....
20.09.2014 | 12:20
Becali fara SIGLA Ia Steaua LICENTA Ce spune Duru

UPDATE 16.00 Clubul a luat poziţie după ce OSIM a anunţat că Armata deţine sigla şi numele Steaua.

“FC Steaua Bucuresti doreste sa-i informeze pe suporterii echipei noastre si sa lamureasca problema legata de marca inregistrata la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci).

Pe data de 29 ianuarie 2004, FC Steaua Bucuresti a inregistrat cererea de marca, aceasta fiind aprobata si valabila pana la data de 28 ianuarie 2014. Pe 6 ianuarie 2014, in conformitate cu prevederile legale, FC Steaua Bucuresti a solicitat prelungirea valabilitatii marcii. Aprobarea din partea OSIM a fost publicata in BOPI (Biroul Oficial de Proprietate Industriala) pe data de 28 februarie, iar perioada de valabilitate a marcii a fost extinsa pana la data de 29 ianuarie 2024. Astfel, in acest moment, in conformitate cu legislatia in vigoare, marca apartine in exclusivitate SC FC Steaua Bucuresti SA si consideram ca orice speculatii pe aceasta tema sunt de prisos!”, anunţă Steaua într-un comunicat.

UPDATE 20.09 11:52 / Viorel Duru, şeful departamentului de licenţiere din cadrul FRF, i-a liniştit pe fanii Stelei în privinţa problemei ivite cu sigla campioanei. “Suporterii echipei pot să stea liniştiţi! Steaua poate să folosească numele şi sigla în continuare fără nici o problemă, chiar dacă au apărut acele probleme la OSIM cu înregistrarea. Pînă cînd instanţa nu o să ofere un verdict defenitiv şi irevocabil, Steaua foloseşte liniştită sigla. Abia în cazul unei sentinţe nefavorabile putem să luăm în calcul situaţia nefavorabilă Stelei. Pînă atunci, nu e nici o problemă”, a declarat, pentru FANATIK.RO, Duru.

……………….

UPDATE 21:14 / Preşedintele Stelei a făcut noi completări în privinţa situaţiei în care se află gruparea din Ghencea în raport cu CS Steaua. “Am vorbit cu preşedintele Clubului Sportiv Steaua şi m-a asigurat că lucrurile se vor îndrepta. Nu este nici o problemă reală, este doar o eroare juridică”, a declarat Argăseală la Digisport.

UPDATE 20:30 / Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, a declarat că sigla şi numele au ajuns la CS Steaua dintr-o eroare juridică. “Asta e competenţa în România, aşa funcţionează lucrurile în ţara asta. E o tîmpenie! Noi am făcut cerere din ianuarie 2014 şi am primit dreptul de a folosi numele şi sigla pe încă zece ani, până în 2024. Ne-au aprobat-o şi nouă, acum le-au dat-o şi celor de la CSA Steaua. E ca şi cum eu m-aş duce să înregistrez orice altă marcă celebră, Pro TV-ul sau orice altceva, şi mi-ar da şi mie dreptul să folosesc acest nume”, a declarat Argăseală pentru sportnews.

UPDATE 19:52 / Viorel Păunescu, unul dintre apropiaţii lui Gigi Becali, a fost luat prin surprindere de informaţia oferită. “Ştiam că este un proces în derulare, dar nu ştiam că Gigi Becali a pierdut stema şi numele. Ar fi păcat să fie aşa, mai ales că Gigi Becali nu se poate apăra pentru că este închis”, a declarat, pentru FANATIK.RO, fostul oficial al Stelei.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Gigi Becali pierde cea mai importantă avuţie a sa: Steaua Bucureşti. Numele şi sigla echipei de fotbal au revenit în proprietatea armatei, anunţă Ştirile Pro TV.

După aproape 9 luni, CS al Armatei a primit oficial certificatul de înregistrare al mărcii Steaua Bucureşti, inclusiv emblema de pe echipamentul clubului de fotbal, inclusiv cele 2 stele care reprezintă cele peste 20 de titluri cîştigate.

steaua1steaua2

Titularul mărcii are drepturi exclusive asupra numelui Steaua Bucureşti.  Marea finală între cele două părţi se va da în scurt timp la instanţa supremă, acolo unde CS Steaua a contestat dreptul FC  Steaua Bucuresti SA de a fi proprietarul siglei, după cum se poate observa inclusiv în înregistrările OSIM, sigla fiind în stare de litigiu!

st3st4

 

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

 

Tags: