News

CUTREMUR cu magnitudine 8.2 în Chile. Valuri de TSUNAMI. Cinci morţi

Un cutremur cu magnitudine de 8,2 a zguduit marţi seară nordul Chile, determinând Serviciul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să ordone evacuarea coastelor de nord ale ţării din cauza unui...
02.04.2014 | 08:36
CUTREMUR cu magnitudine 82 in Chile Valuri de TSUNAMI Cinci morti
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu magnitudine de 8,2 a zguduit marţi seară nordul Chile, determinând Serviciul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să ordone evacuarea coastelor de nord ale ţării din cauza unui risc de tsunami, anunţă romaniatv.net. Cutremurul a generat valuri de 2,11 metri, au anunţat responsabili americani. Un prim bilanţ indică cinci morţi şi mai mulţi răniţi.

CUTREMUR mare în America de Sud. Cutremurul a avut loc 18.46 ora locală /23.46 GMT/, la aproximativ 89 km sud-vest de Cuya, la o adâncime de 46,4 km, potrivit Centrului Seismologic Naţional al Universităţii din Santiago de Chile, care a raportat iniţial o magnitudine de 7,8.

ADVERTISEMENT

Centrul american de studii geologice /USGS/ a anunţat la rândul său un seism de magnitudine 8, indicând că alerta de tsunami afecta Chile, Ecuador şi Peru.Chile, Ecuador şi Peru au emis alerte de tsunami după acest cutremur, chiar şi Centrul de alertă la tsunami pentru Pacific, cu sediul în Hawai.

Serviciul Naţional de Seismologie chilian a revizuit în sus magnitudinea cutremurului ce a lovit marţi nordul Chile, de la 7,9 la 8,2, şi a menţinut alerta de tsunami pentru coastele Chile, Peru şi Ecuadorului.

ADVERTISEMENT

Biroul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă /Onemi/ din Chile a cerut evacuarea preventivă a coastelor în întreaga ţară, unde pentru moment nu s-au înregistrat victime sau pagube, adaugă AFP.Serviciul Naţional de Situaţii de Urgenţă chilian a ordonat evacuarea coastelor din nordul ţării, în timp ce guvernul ecuadorian a emis o alertă din cauza riscului de tsunami. ‘Trebuie să fim atenţi la coastele noastre şi să ne pregătim’, a declarat preşedintele ecuadorian Rafael Correa pe contul său de Twitter.

SURSA: romaniatv.net