ADVERTISEMENT
Nicio categorie

CUTREMUR cu magnitudine 8.2 în Chile. Valuri de TSUNAMI. Cinci morţi

Un cutremur cu magnitudine de 8,2 a zguduit marţi seară nordul Chile, determinând Serviciul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să ordone evacuarea coastelor de nord ale ţării din cauza unui...
Autor: Răzvan Scarlat | 02.04.2014 | 08:36
CUTREMUR cu magnitudine 8.2 în Chile. Valuri de TSUNAMI. Cinci morţi

Un cutremur cu magnitudine de 8,2 a zguduit marţi seară nordul Chile, determinând Serviciul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să ordone evacuarea coastelor de nord ale ţării din cauza unui risc de tsunami, anunţă romaniatv.net. Cutremurul a generat valuri de 2,11 metri, au anunţat responsabili americani. Un prim bilanţ indică cinci morţi şi mai mulţi răniţi.

ADVERTISEMENT

CUTREMUR mare în America de Sud. Cutremurul a avut loc 18.46 ora locală /23.46 GMT/, la aproximativ 89 km sud-vest de Cuya, la o adâncime de 46,4 km, potrivit Centrului Seismologic Naţional al Universităţii din Santiago de Chile, care a raportat iniţial o magnitudine de 7,8.

Centrul american de studii geologice /USGS/ a anunţat la rândul său un seism de magnitudine 8, indicând că alerta de tsunami afecta Chile, Ecuador şi Peru.Chile, Ecuador şi Peru au emis alerte de tsunami după acest cutremur, chiar şi Centrul de alertă la tsunami pentru Pacific, cu sediul în Hawai.

ADVERTISEMENT

Serviciul Naţional de Seismologie chilian a revizuit în sus magnitudinea cutremurului ce a lovit marţi nordul Chile, de la 7,9 la 8,2, şi a menţinut alerta de tsunami pentru coastele Chile, Peru şi Ecuadorului.

Biroul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă /Onemi/ din Chile a cerut evacuarea preventivă a coastelor în întreaga ţară, unde pentru moment nu s-au înregistrat victime sau pagube, adaugă AFP.Serviciul Naţional de Situaţii de Urgenţă chilian a ordonat evacuarea coastelor din nordul ţării, în timp ce guvernul ecuadorian a emis o alertă din cauza riscului de tsunami. ‘Trebuie să fim atenţi la coastele noastre şi să ne pregătim’, a declarat preşedintele ecuadorian Rafael Correa pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

SURSA: romaniatv.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!