News

Cutremur cu magnitudine de 5,2 grade în Turcia! Ce orașe au fost afectate

05.06.2020 | 21:40
Cutremur cu magnitudine de 52 grade in Turcia Ce orase au fost afectate
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter a avut loc în Turcia vineri seara, la ora 21:06 minute. Seismul a avut loc la 10 kilometri adâncime.

Cutremur cu magnitudine de 5,2 grade în Turcia! Ce orașe au fost afectate

Cutremurul a avut loc în estul țării și a fost resimțit în Malatya, Adiyaman și Siverek.

În urmă cu câteva zile, statul Chile a fost lovit de un cutremur cu o magnitudine de 6.8 pe scara Richter.

ADVERTISEMENT

Seisumul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri, iar epicentrul a fost la aproximativ 62 dde kilometri sud-vest de localitatea San Pedro de Atacama.

În ultimul an de zile, Chile a fost lovită de mai multe cutremure de mare intensitate. La mijlocul lunii mai, un seism puternic a zguduit Insula Paștelui, care aparține de Chile. Cutremurul a avut magnitudinea 5.7 și s-a produs în jurul orei 23:55.

ADVERTISEMENT

Val de cutremure în ultimul an

În septembrie 2019, un cutremur puternic a avut loc în Chile la o adâncime de numai 26 de kilometri. Seismul a fost măsurat cu o magnitudine de 6.6 pe scara Richter și s-a produs la 304 kilometri sud vest de capitala Santiago.

Un cutremur cu magnitudinea de 6.8 pe scara Richter s-a produs la 1 august în largul coastei statului Chile. Seismul a avut epicentrul la 140 km sud-vest de oraşul de coastă Valparaiso, în centrul statului Chile.

ADVERTISEMENT

În iunie 2019, un cutremur cu magnitudinea de 6.5 pe scara Richter a avut loc în Chile, în apropiere de orașul Coquimbo. Seismul s-a produs la o adâncime de 82 de kilometri în largul coastelor statului american.

Coasta statului Chile este delimitarea de est a Cercului de foc al Pacificului. Cercul de foc este cea mai întinsă zonă ca activitate vulcanică și seismică. În Oceanul Pacific se concentrează peste 60% din totalitatea vulcanilor activi de pe planetă. Două treimi din acest inel de foc se află în arcurile insulare din Pacificul de Vest, iar restul pe țărmurile pacifice ale Americilor (de la nord până la sud).

ADVERTISEMENT