News

Cutremur cu magnitudine de peste 6 în Taiwan. Metroul din Taipei, închis temporar. Video

Un cutremur cu magnitudinea de peste 6 a avut loc duminică în Taiwan. Deocamdată, nu s-au anunțat victime sau pagube în urma seismului. Metroul din Taipei a fost închis temporar.
24.10.2021 | 11:28
Cutremur cu magnitudine de peste 6 in Taiwan Metroul din Taipei inchis temporar Video
ADVERTISEMENT

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6.5 a lovit statul Taiwan, situat în estul Asiei. Seismul a fost consemnat la ora locală 13:11 (8:11 ora României).

Din primele informații, nu există niciun raport legat de victime sau de pagube materiale. Cu toate acestea, metroul din Capitala Taipei a fost suspendat temporar de autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

Cutremur puternic în Taiwan. Seismul a avut o magnitudine de peste 6

Seismul de duminică a avut epicentrul în comitatul Yilan, nord-estul insulei asiatice, la o adâncime de 67 de kilometri.

Din imaginile apărute pe site-urile de socializare se observă cum clădirile din zonă s-au zguduit serios din cauza seismului. Nu au existat raportate privind prăbușiri sau victime.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, Agenţia de Meteorologie din Taiwan a anunţat că seismul a înregistrat o magnitudine de 6,5, în timp ce Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a anunţat iniţial o magnitudine de 6.

Din datele oferite de SkyNews aflăm că reţeaua de metrou din capitala taiwaneză a fost închisă pentru verificări, dar şi-a reluat funcționarea la scurt timp după aceea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ditribuitorul naţional de electricitate a anunţat că reţeaua de alimentare cu energie electrică funcţionează la parametri normali. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), cel mai mare producător de cipuri din lume, a anunţat că şi-a evacuat o parte dintre muncitori.

Presa locală anunță că în Taipei intensitatea seismului de duminică a avut magnitudinea de 4.

Taiwan, o țară predispusă la cutremure puternice

Taiwan este localizat aproape de joncțiunea a două plăci tectonice și este predispus la cutremure de mare intensitate.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 3 ani, Hualien, o renumită destinaţie turistică, a fost lovită de un seism cu magnitudinea de 6,4, care a ucis 17 persoane şi a rănit aproape 300 de persoane.

Anterior, în septembrie 1999, un seism mult mai puternic, cu magnitudinea de 7,6, a produs 2.400 de victime, devenind cea mai gravă catastrofă naturală din istoria insulei, notează Agerpres.

Cel mai recent seism de peste 6 din Taiwan (6,2), s-a produs în decembrie 2020, însă nu a făcut victime şi nu a cauzat pagube materiale.

ADVERTISEMENT
Tags: