Cutremur cu magnitudinea 4,1 în zona Vrancea. Este al treilea seism produs duminică

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
14/08/2016, 19:47
Cutremur cu magnitudinea 4,1 în zona Vrancea. Este al treilea seism produs duminică

Trei cutremure s-au produs, duminică, în România, la interval de câteva ore.

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 s-a produs, duminică, la ora 17.44, în nordul judeţului Buzău, în zona seismică Vrancea, anunţă Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut loc la o adâncime de 143 de kilometri.

Seismul a avut loc la o adâncime de 146,3 kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (34 km), Târgu Secuiesc (48 km), Râmnicu Sărat (54 km), Focşani (58 km), Săcele (59 km).

Duminică au mai avut loc două cutremure, cu o magnitudine mai mică, în zona Vrancea, unul la ora 1:03, de 2,7 pe Scara Richter, la o adâncime de 76,1 km, şi cel de-al doilea la 5:10, de 2,4 grade, la o adâncime de 71,9 km.

Cea mai importantă mişcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti.

SURSA: romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Becali vrea să profite de tensiunile de la Craiova: “Dau 3 milioane pe Mitriţă”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×