Cutremur cu magnitudinea 6,4 la nord de Papua Noua Guinee

Mirela Apostol   
in Hotnews
26/07/2016, 08:00
Cutremur cu magnitudinea 6,4 la nord de Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a înregistrat marţi dimineaţă (luni, 19.38 GMT) la nord de Papua Noua Guinee, a anunţat Institutul geologic american USGS, potrivit AFP.

Epicentrul seismului, la 7,3 kilometri adâncime, a fost situat în regiunea Insulelor Amiralităţii, la 128 de kilometri sud-est de oraşul Lorengau, a precizat USGS.

Până în prezent nu au fost semnalate victime sau pagube şi nu a fost declanşată alerta pentru tsunami.

Cutremurele de pământ sunt frecvent în această zonă, Papua Nou Guinee aflându-se pe o placă cu o lungime de 4.000 de kilometri la nord de Australia.

Aceasta formează o parte a Cercului de foc al Pacificului, la limita mai multor plăci tectonice, marcată de o activitate vulcanică şi seismică puternică.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ştirea MOMENTULUI

Contre între Dinamo şi FCSB pentru transferul lui Nistor. “Ofertă de nerefuzat!”/ “Vom lupta cu Becali!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×