News

Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade în Pakistan. Seismul a durat zece secunde, dar a produs numeroase victime

24.09.2019 | 16:08
Cutremur cu magnitudinea de 58 grade in Pakistan Seismul a durat zece secunde dar a produs numeroase victime

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter s-a produs în cursul zilei de marți, 24 septembrie, în Pakistan. Seismul a fost unul puternic în ciuda faptului că a durat doar zece secunde, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremur scurt, dar cu ravagii în Pakistan

Un cutremur de suprafață s-a produs în nord-estul Pakistanului. Seismul care a ajuns la magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter a durat doar zece secunde, dar s-a simțit foarte puternic. Mai multe zone din Pakistan au fost afectate, clădirile au fost avariate, iar străzile s-au crăpat și chiar s-au spart în unele zone. Mai multe mașini au căzut în străzile care au devenit adevărate șanțuri și gropi imense.

Seismul a avut epicentrul la 22 de kilometri de Jhelum şi la 140 de kilometri de Muzaffarābād și s-a produs la ora 16.01 (14.01, ora României). Cutremurul s-a produs în  zona New Mirpur, situată în nord-estul Pakistanului. Mai multe persoane au postat pe rețelele de socializare imagini cu dezastrul lăsat de cutremurul din Pakistan. Seismul a durat circa zece secunde, dar a produs numeroase dezastre. Zeci de persoane au fost rănite, iar alte câteva au murit, arată relatările neconfirmate momentan de autorități.

Seism de 5,6 grade în Albania, sâmbătă, 21 septembrie

Cu cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade s-a produs sâmbătă, 21 septembrie, în Albania. Seismul s-a produs în apropiere de orașul Durres și a fost resimțit și în capitala Tirana. Acesta a fost cel mai puternic cutremur care s-a produs în ultimii 30 de ani în Albania, potrivit Ministerului Apărării de la Tirana.

Seismul a fost urmat de o replică de 5,3 grade pe scara Richter, informează Institutul Albanez de Geofizică. Peste 60 de persoane au fost rănite în Durres și Tirana. Mai exact, 68 de persoane au fost rănite și transportate la spital, a declarat ministrul Sănătății Ogerta Manastirliu. Cele mai multe persoane au fost rănite în timp ce încercau să iasă din casele care au fost avariate în timpul seismului.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: