ADVERTISEMENT
News

Cutremur cu magnitudinea de 6.4 în Japonia. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Autor: Adrian Baciu | 20.04.2020 | 09:35
Cutremur cu magnitudinea de 6.4 în Japonia. Nu a fost emisă alertă de tsunami
Cutremur cu magnitudinea de 6.4 în Japonia. Nu a fost emisă alertă de tsunami. Sursa foto: time.com

Un cutremur cu magnitudinea de 6.4 pe Richter a avut loc în dimineața zilei de luni în Japonia. Până în acest moment nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

ADVERTISEMENT

Cutremur cu magnitudinea de 6.4 în Japonia. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea 6,4, care a înregistrat un 4 pe scara de intensitate japoneză, s-a produs luni, 20 aprilie, pe coasta prefecturii Miyagi, potrivit Agenției Meteorologice, dar nu a fost emis niciun avertisment de tsunami.

Seismul, care a avut loc imediat după ora 5:30 dimineața, a apărut la o adâncime de 50 km, a adăugat agenția, conform site-ului Japan Times.

ADVERTISEMENT

Centrul Geologic al SUA a anunțat că epicentrul cutremurului a fost de 41,7 kilometri (26 mile) sub fundul Pacificului, evaluând riscul de victime și pagube ca fiind unul extrem de redus.

Dată fiind intensitatea redusă, nu a fost emisă nici o alertă de tsunami, a declarat un reprezentant al agenției japoneză de știri Kyodo.

ADVERTISEMENT

Japonia se află situată pe ”Inelul de foc” din Pacific, un arc de activitate seismică intensă care se întinde prin sud-estul Asiei și în bazinul Pacificului.

În 2011, un cutremur devastator cu magnitudinea de 9,0 a izbucnit aproximativ 130 km est de Miyagi, și a declanșat un tsunami enorm, declanșând o amplă distrugere la centrala nucleară nr. 1 din Fukushima și ucigând aproape 16.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Japonia, lovită de cutremur și în urmă cu două zile

Seismul de luni este al doilea înregistrat pe teritoriul Japoniei în ultimele 48 de ore. Un cutremur cu magnitudine de 6,7 grade a avut loc lângă Japonia

Epicentrul seismului a fost în Insulele Bonin, la o distanță de aproximativ 1000 de km de Yokohama, oraș cu o populație de 3.575.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Insulele Bonin, cunoscute în Japonia ca Grupul de insule Ogasawara sunt un grup de circa 30 de insule subtropicale și tropicale, situate la circa 1000 km sud de Tokyftsunao.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!