News

Cutremur cu magnitudinea de 6.4 în Japonia. Nu a fost emisă alertă de tsunami

20.04.2020 | 09:35
Cutremur cu magnitudinea de 64 in Japonia Nu a fost emisa alerta de tsunami
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu magnitudinea de 6.4 pe Richter a avut loc în dimineața zilei de luni în Japonia. Până în acest moment nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

Cutremur cu magnitudinea de 6.4 în Japonia. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea 6,4, care a înregistrat un 4 pe scara de intensitate japoneză, s-a produs luni, 20 aprilie, pe coasta prefecturii Miyagi, potrivit Agenției Meteorologice, dar nu a fost emis niciun avertisment de tsunami.

ADVERTISEMENT

Seismul, care a avut loc imediat după ora 5:30 dimineața, a apărut la o adâncime de 50 km, a adăugat agenția, conform site-ului Japan Times.

Centrul Geologic al SUA a anunțat că epicentrul cutremurului a fost de 41,7 kilometri (26 mile) sub fundul Pacificului, evaluând riscul de victime și pagube ca fiind unul extrem de redus.

ADVERTISEMENT

Dată fiind intensitatea redusă, nu a fost emisă nici o alertă de tsunami, a declarat un reprezentant al agenției japoneză de știri Kyodo.

Japonia se află situată pe ”Inelul de foc” din Pacific, un arc de activitate seismică intensă care se întinde prin sud-estul Asiei și în bazinul Pacificului.

ADVERTISEMENT

În 2011, un cutremur devastator cu magnitudinea de 9,0 a izbucnit aproximativ 130 km est de Miyagi, și a declanșat un tsunami enorm, declanșând o amplă distrugere la centrala nucleară nr. 1 din Fukushima și ucigând aproape 16.000 de oameni.

Japonia, lovită de cutremur și în urmă cu două zile

Seismul de luni este al doilea înregistrat pe teritoriul Japoniei în ultimele 48 de ore. Un cutremur cu magnitudine de 6,7 grade a avut loc lângă Japonia

ADVERTISEMENT

Epicentrul seismului a fost în Insulele Bonin, la o distanță de aproximativ 1000 de km de Yokohama, oraș cu o populație de 3.575.000 de locuitori.

Insulele Bonin, cunoscute în Japonia ca Grupul de insule Ogasawara sunt un grup de circa 30 de insule subtropicale și tropicale, situate la circa 1000 km sud de Tokyftsunao.

ADVERTISEMENT
Tags: