News

Cutremur cu magnitudinea de 6.7 în Filipine, la 10 kilometri sub pământ

18.08.2020 | 07:05
Cutremur cu magnitudinea de 67 in Filipine la 10 kilometri sub pamant
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu magnitudinea de 6.7 a avut loc în Filipine, însă seismul nu a îngrijorat autoritățile, motiv pentru care nu a fost declanșată o alertă de tsunami.

Seismul nu a făcut pagube considerabile, iar asta pentru că a avut loc în centrul Filipinelor, la o slabă adâncime. Locuitorii s-au panicat și au ieșit rapid din case.

ADVERTISEMENT

În Filipine activitatea vulcanică seismică este crescută din cauza localizării pe “Cercul de foc” al Pacificului.

Cutremur în Filipine la 10 kilometri sub pământ

Seismul a avut loc la 68 de kilometri de oraşul Masbate, în regiunea Insulelor Visayas și, din fericire, nu a făcut victime. Ar putea fi vorba, totuși, de ceva pagube materiale.

ADVERTISEMENT

„Cutremurele recente în această regiune au provocat pagube, precum alunecări de teren”, se arată într-un comunicat emis de Institutul American.

Oamenii s-au speriat, mai ales că în zonă au loc des astfel de cutremure, din cauza localizării pe “Cercul de foc” al Pacificului. Teritoriile de pe Cercul de Foc al Pacificului, unde se întâlnesc plăci tectonice, sunt marcate de frecvente activităţi seismice şi vulcanice.

ADVERTISEMENT

Astfel, în oraşul Iloilo din vestul Visayas, situat la aproximativ 400 km sud-vest de Masbate, locuitorii au ieșit imediat din case, așteptându-se la ce-i mai rău.

La începutul lunii august, un alt cutremur a avut loc în Filipine, în insula Mindanao. De această dată, magnitudinea a fost de 6,4, la adâncimea de 473 de kilometri.

ADVERTISEMENT

În România, cel mai puternic seism a fost în 1977

Și țara noastră a fost greu încercată, după ce în 1977 a avut loc cel mai mare cutremur din România, care a dărâmat clădiri importante din București, însă a afectat și alte orașe din țară. Centrul Capitalei a fost făcut bucăți, iar în timpul seismului și-au pierdut viața mai multe personalități, printre care și Toma Caragiu, regizorul de film și televiziune Alexandru Bocăneț, actrița Doina Badea împreună cu soțul și cei doi copii s-au stins la cutremur, de altfel.

ADVERTISEMENT
Tags: