News

Cutremur cu peste 250 de morţi şi mii de sinistraţi, în Indonezia. Seismul a avut o magnitudine de 5,6 Update

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a făcut prăpăd în Indonezia, luni dimineaţa. Sunt cel puţin 252 de morţi şi peste 377 de răniţi
22.11.2022 | 11:56
Cutremur cu peste 250 de morti si mii de sinistrati in Indonezia Seismul a avut o magnitudine de 56 Update
Cutremur devastator în Indonezia
ADVERTISEMENT
22-11-2022
10:00

Ultimul bilanţ: 252 morţi, 377 răniţi, 7.060 sinistraţi

Bilanţul deceselor a crescut la 252, a anunţat marţi un reprezentant guvernamental local. În plus, 31 de persoane sunt încă date dispărute, iar alte 377 au fost rănite. În acelaşi timp ce numărul sinistraţilor a ajuns la 7.060.

“Provocarea este că regiunea afectată este întinsă. Pe deasupra, drumurile din aceste sate sunt avariate”, a declarat Henri Alfiandi, şeful Agenţiei Naţionale de Căutare şi Salvare.

22-11-2022
09:49

Numărul morţilor a urcat la 162

Numărul morților creşte de la o oră la alta. 162 de persoane decedate au fost găsite până acum, iar peste 700 de oameni sunt răniți. Agenția Națională de Atenuare a Dezastrelor (BNPB) din Indonezia a declarat că cel puțin 25 de persoane sunt încă îngropate sub dărâmături. Eforturile de a ajunge la victime au fost îngreunate de penele de curent, drumurile avariate și peste 80 de replici.

Potrivit datelor publicate de autoritățile locale și transmise de organizația Salvați Copiii, în urma cutremurului au fost distruse 30 de școli primare și alte aproximativ douăzeci de instituții de învățământ.

21-11-2022
12:57

Numărul morților a crescut la 56, majoritatea sunt copii

Primarul din Cianjur a venit cu un bilanţ reactualizat şi a precizat că în urma cutremurului cel puțin 56 de persoane au murit, înztre acestea numărându-se cel puțin 40 de copii.

 

Patru școli și 52 de case s-au prăbușit sau au fost grav avariate în urma seismului de luni dimineaţă. Moscheea și spitalul au fost, de asemenea, avariate, relatează agențiile de presă.

21-11-2022
10:16

Numărul morților a crescut la 46

“Sunt 46 de morți și aproximativ 700 de răniți în spitalul regional Cianjur”, a declarat șeful Agenției Naționale de Atenuare a Dezastrelor, citat de Associated Press.

Între timp, pe reţelele de socializare a apărut un nou videoclip cu dezastrul provocat de cutremur.

Cel puţin 252 de persoane au murit, iar mai mult de 300 au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,6 care s-a produs luni în provincia Java de Vest din Indonezia. Bilanţul este provizoriu, operaţiunile de salvare fiind în desfăşurare.

Sute de oameni au rămas blocaţi sub dărâmături

Un oficial guvernamental din Cianjur, orașul din Java de Vest situat epicentrul cutremurului, a declarat pentru Metro TV că un număr de cel puţin 20 de persoane au fost declarate decedate şi se află la morga spitalului local.

ADVERTISEMENT

“Din informaţiile pe care le deţin în acest moment, numai în acest spital au murit aproape douăzeci de persoane şi cel puţin 300 primesc îngrijiri medicale”, a spus Herman Suherman, reprezentantul guvernamental din Cianjur.

Agenția Națională pentru Dezastre a raportat şi ea 14 decese. AFP a anunțat ulterior că peste 40 de persoane au murit. Numărul morților este probabil să crească.

ADVERTISEMENT

Oficialii locali au declarat că zeci de clădiri, inclusiv case, au fost avariate. “Majoritatea persoanelor au fracturi după ce au rămas blocate sub dărâmăturile clădirilor”, au constatat autorităţile.

Unii oameni au evacuat birourile din cartierul central de afaceri din Jakarta, în timp ce au mărturisit că s-au speriat când au simţit clădirile mişcându-se şi când au văzut că mobilierul începe să se deplaseze prin cameră.

ADVERTISEMENT

Cutremurul s-a produs la aproximativ 54 de kilometri de capitala Jakarta, potrivit comunicatului transmis de Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică din Indonezia.

Mişcarea telurică a avut loc la ora locală 13:21 (08:21, ora României), iar epicentrul a fost localizat la o distanţă de 10 kilometri sud-vest de Cianjur, la o adâncime de 10 kilometri. Cutremurul nu a avut potenţialul de a declanşa un tsunami.

ADVERTISEMENT

Nu mai departe de vineri, un seism cu magnitudinea de 6,9 s-a produs în largul coastei de vest a Indoneziei, însă cum epicentrul acestuia a fost la aproximativ 200 km de ţărm, el nu a avut puterea de a genera pagube materiale sau a produce victime.

ADVERTISEMENT
Tags: