Cutremur de 3,5 în Vrancea

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
09/08/2016, 09:44
Cutremur de 3,5 în Vrancea

Un cutremur s-a produs, joi dimineaţă, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.Un cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs, joi, la ora 7.56, în Vrancea. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 135,8 kilometri. Peste 26.000 de apartamente din mai multe judeţe sunt nesigure în caz de cutremur, iar aproape jumătate dintre ele s-ar prăbuşi la un cutremur major.

Doar în Bucureşti au fost identificate peste 2.500 de blocuri care au nevoie de consolidare structurală, fiind vulnerabile în cazul unui cutremur, se arată în Strategia Naţională de Locuire, un proiect de HG pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării. Bucureştiul are cel mai ridicat risc seismic dintre toate capitalele europene. Nu doar Capitala este expusă acestui risc, ci şi alte oraşe din ţară. 65% din populaţia urbană a ţării este expusă pericolelor seismice, se arată în Strategia Naţională de Locuire.

Sursa: RomâniaTV.net

Ştirea MOMENTULUI

Soţia lui Julio Baptista e campioană! Silvia Nistal, spanioloaica care va încinge Liga 1 Betano. Galerie foto

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×