Cutremur de 4,4 grade în judeţul Buzău. Ce se întâmplă cu activitatea seismică din România

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
04/08/2016, 15:27
Cutremur de 4,4 grade în judeţul Buzău. Ce se întâmplă cu activitatea seismică din România

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-au produs joi la prânz în zona seismică Vrancea. Seismul a avut epicentrul în judeţul Buzău, şi a fost înregisrat la ora locală 13:54.

Seismul din judeţul Buzău s-a produs la o adâncime de 138 de kilometri iar oraşele apropiate de epicentru sunt Covasna (43 km), Râmnicu Sărat (44 km), Focşani (51 km), Buzău (53 km) şi Târgu Secuiesc (57 km).

Cu doar cinci minute ma devreme un alt seism, dar de inensitate mai mică, s-a produs în judeţul Argeş şi a avut o magnitudine de 2,9.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter şi s-a înregistrat în data de 29 martie, tot în judeţul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mişcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti.

Sursă: www.romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Becali vrea să profite de tensiunile de la Craiova: “Dau 3 milioane pe Mitriţă”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×