News

Cutremur de 4,5 grade în România, în urmă cu puțin timp. E cel mai puternic din ultima perioadă

03.09.2019 | 15:09
Cutremur de 45 grade in Romania in urma cu putin timp E cel mai puternic din ultima perioada

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc în România în urmă cu scurt timp. Seismul a avut o adâncime de 140 de kilometri și s-a produs în zona Vrancea. Românii au fost înștiințați prin intermediul aplicației de avertizare de cutremur la câteva minute după mișcarea tectonică. Iniţial, magnitudinea fusese estimată la 4,6 grade pe scara Richter. Până acum, acesta este cel mai puternic seism înregistrat în 2019, în ţara noastră.

Cutremur de 4,5 grade în zona Vrancea

Cutremurul s-a produs la ora 14:52 în zona seismică Vrancea. Seismul s-a simțit în județul Vrancea. Cele mai apropiate localități de epicentrul cutremurului sunt: Nehoiu, la 10 kilometri distanță, București, la 119 klometri distanță și Brașov, la 53 de kilometri distanță. Mișcarea tectonică a fost confirmată și de Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Acesta este cel mai mare cutremur produs în ultimele luni în România, avertizează seismologii. Din fericire, întrucât intensitatea nu a fost una suficient de mare, nu s-au raportat pagube materiale sau victime. Zona Vrancea este cea mai activă din punct de vedere seismic din țara noastră.

cutremur românia
Magnitudinea iniţială a cutremurului a fost estimată la 4,6 grade

Comunicatul INFP despre seismul produs astăzi, 3 septembrie

„Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Pământului (INCDFP) transmite: În ziua de 03/09/2019 la ora 14:52:51(ora României) s-a produs în Zona seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur cu magnitudinea 4.5 pe scara Richter, la adâncimea de 140km”, transmite infp.ro.

Ulterior, IGSU a venit cu precizări despre acest seism, anunţând, totodată, că nu au fost înregistrate pagube sau victime. “În urmă cu puţin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un #CUTREMUR cu magnitudinea de 4.5 pe scara Richter, adâncime 140 km. Până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri pe 112 sau alte informaţii privind posibile pagube”, tarnsmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).