News

Cutremur de 5,1 grade în Maroc. Seismul a fost urmat de o replică

17.11.2019 | 12:03
Cutremur de 5,1 grade în Maroc. Seismul a fost urmat de o replică
Cutremur de 5,1 grade în Maroc urmat de o replică de 3,7 grade. Sursa foto: wowbiz.ro
ADVERTISEMENT

Un seism cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter s-a produs în Maroc în cursul acestei zile. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Momentan autoritățile nu au precizat dacă au fost persoane rănite sau au fost clădiri avariate. Cert este că seismul a fost urmat de o replică, la aproximativ o oră distanță.

Cutremur de suprafață în Maroc

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter a avut loc în urmă cu scurt timp în Maroc. Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri și s-a simțit la o distanță de 295 de km SE de capitala Regatului Maroc Rabat, 179 km SE de Fes și 165 de km S de Tahala. Această mișcare tectonică s-a simțit la ora locală 8:39. La mai puțin de o oră Marocul a fost zguduit de o replică de 3,7 grade pe scara Richter.

Așadar, seismul cu magnitudinea de 3,7 grade s-a produs în Maroc, la ora locală 9:16. Cutremurul s-a produs conform cercetătorilor în Fizica Pământului la o adâncime de doar 2 kilometri. Mișcarea tectonică s-a simțit în aceleași orașe. În momentul de față autoritățile marocane nu au raportat victime sau dacă au fost avariate locuințelor celor din zona afectată de seism.

ADVERTISEMENT

 

Știre în curs de actualizare.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri