News

Cutremur de 5,1 pe Richter în Grecia. În ce zone a fost resimțit

Cutremur de 5,1 pe Richter în Grecia, marți.
03.08.2021 | 18:03
Cutremur de 5,1 pe Richter în Grecia. În ce zone a fost resimțit
Cutremur de 5,1 pe Richter în Grecia. În ce zone a fost resimțit. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Seismul a avut loc în cursul zilei de marți, la o adâncime de doar zece kilometri. Acesta a avut loc la ora locală a României 15:38 și zona în care s-a produs a fost Arhipelagul Dodecanez, care este situat în sud-estul Mării Egee.

Un cutremur de 5,1 pe scara Richter s-a produs în Grecia

Cutremurul a avut o magnitudine de 5,1 și s-a produs în apropierea mai multor orașe, precum Aydin, Karabaglar, Izmir, Merkezefendi, Denizli, Manisa.

ADVERTISEMENT

„În ziua de 03 August 2021, la ora 15:38:20 (ora locală a României), s-a produs în DODECANESE ISLANDS, GREECE un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.1, la adâncimea de 10 km. 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 172km SV de Aydin, 215km S de Karabaglar, 219km S de Izmir, 235km SV de Merkezefendi, 236km SV de Denizli, 243km S de Manisa”, a transmis Institutul Naţional De Cercetare – Dezvoltare Pentru Fizica Pământului, marți după-amiaza.

ADVERTISEMENT

Grecia este lovită de furia naturii. Căldură insuportabilă și incendii devastatoare

Deocamdată, nu s-a făcut vreun anunț referitor la eventuale pagube materiale sau victime. Dar ceea ce se știe cu siguranță este că Grecia este lovită de mai multe dezastre, în afară de acest cutremur puternic.

Temperaturile anunțate de meteorologii în cadrul valului de căldură din Grecia sunt de 44 de grade Celsius, astfel că vorbim despre o vreme insuportabilă.

Au fost anunțat temperaturi cuprinse între 40 și 42 grade Celsius pe insule, iar pe continent vor fi undeva între  41- 43 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În luna martie a acestui an, Grecia a fost ținta mai multor cutremure, pe care le-au resimțit și românii stabiliți acolo. Atunci, oamenii erau speriați să mai intre în case.

Temperaturi de 45 de grade Celsius înregistrate în Grecia

Maximele de temperatură vor fi în Peloponez şi în Tesalia, aflate în nord. Aici se vor atinge 44 sau chiar 45 de grade Celsius. Tot din cauza căldurii, a secetei și  a vântului, au izbucnit mai multe incendii de vegetație.

Spre exemplu, în Insula Rhodos, oamenii au rămas fără curent electric, dar și fără apă, în condițiile în care, așa cum am menționat, țara se confruntă cu un val de căldură extremă.

ADVERTISEMENT

Oamenii se plâng de faptul că le-au murit animalele, iar recoltele sunt distruse.

„Măslinii mei au ars, doar animalele mari au scăpat. Magazia cu 300 de pachete pentru vânzare a ars, la fel și găinile, iepurii, tot”, spunea un localnic afectat de incendii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri