News

Cutremur de 5,6 grade în Iran. Seismul s-a produs în apropiere de un oraș important. Cel puțin un mort – Update

08.07.2019 | 16:30
Cutremur de 56 grade in Iran Seismul sa produs in apropiere de un oras important Cel putin un mort  Update

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs astăzi în apropierea oraşului Ahvaz, din Iran. Seismul a avut loc la 84 de kilometri est de oraşul iranian Ahvaz (sud-vest), după cum a informat Institutul american de geofizică (USGS), citat de Reuters.

Update, ora 16.40:  În urma seismului, o persoană și-a pierdut viața și cel puțin 45 au fost rănite, conform ultimelor estimări ale autorităților. Se pare că seismul a fost urmat de 10 replici.

Un seim de 5,6 grade pe scara Richer a cutremurat Iranul

Știre Inițială: Până în acest moment nu au fost semnalate daune materiale sau victime. Orașul Ahvaz este un oraș din sud-vestul Iranului și capitala provinciei Khuzestan. Localitatea are o populație de aproximativ 1,3 milioane, compusă din diverse grupuri etnice: persani, arabi, luri (bakhtiari) etc. Prin Ahvaz trece Karun, singurul râu navigabil din Iran.

Iranul s-a confruntat în ultimii ani cu seisme devastatoare, care au ucis zeci de mii de persoane! Cutremurul de anul trecut a avut o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter și a lovit vestul țării, în apropierea graniţei cu Irakul. În urma cutremurului de anul trecut, au murit 550 de oameni, după cum a relatat  televiziunea de stat a Iranului.

Cutremur in Iran
Cutremur in Iran, la cateva zile dupa cel din California, care a provocat multe incendii!

Cutremure foarte puternice în ultima perioadă în mai multe colțuri ale lumii

În noiembrie 2017, un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a lovit provincia Kermanshah din vestul Irakului, ucigând cel puțin 620 de persoane și rănind alte câteva mii de persoane. De asemenea, în 2003, un cutremur de 6,6 a lovit provincia Kerman din estul Iranului, ucigând 31.000 de oameni și distrugând complet orașul istoric Bam.

Cutremurul din Iran vine la doar câteva zile după ce un seism puternic a cutremurat California, Statele Unite ale Americii. Seismul de 7 pe scara Richter a provocat spargeri ale conductelor de gaze, iar acestea s-au scurs în mai multe localități din California producând incendii.

Mai multe persoane au fost rănite în urma acestor incendii, însă nu este declarat niciun deces până la ora actuală. Acesta este cel mai mare cutremur din ultimii 20 de ani produs în statul californian, conform Institutului de Geologie din Statele Unite ale Americii (USGS).

Tags: