News

Cutremur de 6,3 grade pe scara Richter! Unde s-a simțit seismul

30.08.2019 | 09:47
Cutremur de 63 grade pe scara Richter Unde sa simtit seismul

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter s-a produs în largul coastelor statului american Oregon. Seismul s-a produs în cursul zilei de joi, 29 august, conform Institutului American de Geofizică (USGS), citat de agenţia Xinhua.

Cutremur de 6,3 grade în statul american Oregon

Un seism cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter s-a produs în statul american Oregon. Cutremurul a fost localizat în largul coastelor la aproximativ 284 kilometri nord-vest de Bandon în ţinutul Coos, potrivit Institutului American de Geofizică. De asemenea, seismul a avut loc la o adâncime mică de doar 5,4 kilometri, conform agenției Xinhua.

Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din SUA (NOAA) nu a emis o avertizare de tsunami pentru zona afectată de cutremur, precizează Xinhua. În acest moment nu se cunosc informații despre victime. Americanii au reacționat imediat pe o rețea de socializare. „Ați simțit un cutremur în Olympia care s-a petrecut în sudul Oregonului la 360 de mile distanță de pământ și 490 de mile distanță de apă?”, a scris o femeie pe Twitter.

Cutremur Oregon în data de 29 august 2019
Autoritățile americane nu au emis alertă de tsunami. Sursa foto: blacknews.ro

Statul Oregon zguduit de un cutremur și în urmă cu două săptămâni

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter s-a produs în urmă cu două săptămâni, mai exact în data de 16 august 2019, în largul coastei statului amercian Oregon. U.S. Geological Survey a precizat că epicentrul a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri. Serviciul Meteorologic Național i-a liniștit pe cetățeni după ce a transmis un mesaj pe Twitter anunțând că nu se așteaptă producerea unui val de tip tsunami în urma cutremurului.

De asemenea, în data de 18 iulie 2019 un alt seism a avut loc pe coasta de sud a statului Oregon. Cutremurul a avut magnitudinea tot de 5,4 grade pe scara Richter și s-a produs la Zona de Fractură Blanco, o regiune cunoscută drept activă din punct de vedere seismic. Nici atunci autoritățile americane nu au fost nevoite să emită alertă de tsunami.

Tags: