CUTREMUR de 6,1 în Chile. Clădiri AVARIATE şi o autostradă PRĂBUŞITĂ

Un puternic cutremur a zguduit nordul republicii Chile luni după-amiază, deteriorând clădirile şi drumurile din apropiere de epicentrul situat în regiunea Atacama.

Cutremurul s-a produs la ora 17:26 GMT lângă oraşul Chanaral din regiunea nord-centrală Atacama, la aproximativ 800 de kilometri nord de capitala Santiago, a precizat autoritatea chiliană de urgenţă Oficina Nacional de Emergencia del Ministerio del Interior (ONEMI).

Centrul de seismologie din Chile a determinat intensitatea iniţială a cutremurului la magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter, în timp ce US Geological Survey (USGS) a determinat magnitudinea acestuia la 6,2 grade. Cutremurul a prăbuşit o parte din autostrada care leagă regiunea de capitala Santiago şi a provocat pagube minore la unele clădiri din centrul istoric al oraşului Chanaral din regiunea Atacama.

Cea mai puternică mişcare seismică a fost raportată în oraşele Copiapo şi Tierra Amarilla, conform ONEMI. Chanaral şi oraşul vecin Diego de Almagro au închis şcolile până la o evaluare a daunelor, au declarat oficialii chilieni.

Totodată, autorităţile din domeniu au precizat că seismul nu prezintă nici un risc de tsunami de-a lungul coastei Pacificului din zona republicii Chile, menţionează agenţia DPA

Citeste mai mult pe RTV.NET