News

Cutremur de 6,1 grade în Costa Rica, țară în care se află Elena Udrea. Seismul a produs panică

13.05.2019 | 13:52
Cutremur de 61 grade in Costa Rica tara in care se afla Elena Udrea Seismul a produs panica
ADVERTISEMENT

Cutremur extrem de puternic în Costa Rica! Seismul s-a produs în urmă cu câteva ore! Acesta a fost simțit în toată țara și a creat panică în rândul localnicilor. Ce a anunțat Institutul american de geofizică (USGS)? În țara central-americană se află și Elena Udrea, alături de fetița sa și de iubitul ei.

Cutremur de 6,1 în Costa Rica

Un cutremur extrem de puternic, de 6,1 grade pe scara Richter, potrivit Institutului American de Geofizică a avut loc în urmă cu câteva ore. Conform presei locale, acesta s-a resimțit în întreaga țară, dar și în țara vecină, Panama. Din păcate, a agitat foarte mult cetățenii. Nu s-au înregistrat pagube sau victime. Seismul s-a produs la orele 13:24 cu epicentrul la doar un kilometru de orașul La Cuesta, care se află în zona de nord-est, în provincia Puntarenas.

ADVERTISEMENT

De asemenea, institutul american de geofizica a estimat riscul de a exista posibile victime omenești sau pagube materiale. Aceștia au spus că a fost unul redus. Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific nu a emis nici el vreun avertisment specific, cu toate că a fost simți curemurul în toată țara și în Panama.

Cutremur de 6,1 grade în Costa Rica
Cutremur Costa Rica
Sursa Foto: Google.ro

Cutremur bizar

Cel mai recent seism s-a înregistrat în Ialomnița, conform Instituttului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cutremurul a avut magnitudinea de 2,1 grade pe scara Richter și s-a produs la orele 21:28, ora României, la o adâncime de 5 kilometri. Acesta a fost al șaselea din luna mai. Amintim că pe data de 1 mai, în Sălaj, a avut loc un cutremur extrem de bizar. Coordonatele lui au fost: 47.1943 grade latitudine și 23.0532 grade longitudine, iar adâncimea de 10 kilometri.

ADVERTISEMENT

„În urmă cu puţin timp, în zona Crişana, din judeţul Sălaj (la 3 km de Zalău), s-a produs un seism cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter, la o adâncime de 10 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.Pentru evaluarea situaţiei, au fost trimise in recunoaştere echipaje de pompieri”, se arăta într-o postare pe pagina de Facebook a IGSU.

Tags: