ADVERTISEMENT
Hotnews

Cutremur de 6,4 în estul coastelor Taiwanului, ALERTĂ de TSUNAMI

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs luni dimineaţa în estul coastelor Taiwanului. Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc luni dimineaţa în estul coastelor...
Autor: Ionuţ Cataramă | 20.04.2015 | 15:28
Cutremur de 6,4 în estul coastelor Taiwanului, ALERTĂ de TSUNAMI

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs luni dimineaţa în estul coastelor Taiwanului. Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc luni dimineaţa în estul coastelor Taiwanului, potrivit Institutului american de geofizică USGS, fără să fie raportate imediat victime sau pagube, potrivit agenţiei taiwaneze de ştiri, iar o alertă de tsunami pentru Okinawa a fost anulată după o oră.

ADVERTISEMENT

Seismul a fost înregistrat luni, la ora locală 9.42 (4.42, ora României), la aproximativ 130 de kilometri sud-sud-est de Keelung, un oraş cu aproximativ 400.000 de locuitori. Centrul american pentru alerte de tsunami la Pacific a anunţat că nu există o ameninţare de tsunami pentru Hawaii sau alte teritorii americane din Pacific, potrivit NBC Ness.

Postul NHK a citat seismologi afirmând că mai multe insule din arhipelagul Okinawa ar putea să fie atinse de valuri de până la un metru înălţime, dar sub nivelul maxim al mareei, fără să reprezinte, astfel, o ameninţare.

ADVERTISEMENT

Magnitudinea anunţată iniţial, de 6,8, a fost revizuită în scădere de către USGS la 6,6 şi apoi la 6,4.

Sursă: www.dcnews.ro

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!