News

Cutremur de 6,5 pe Richter în insula Creta. O persoană a murit

Insula Creta a fost lovită de un cutremur major luni dimineață. Un deces a fost raportat, până acum, de autoritățile elene.
27.09.2021 | 11:51
Cutremur de 65 pe Richter in insula Creta O persoana a murit
ADVERTISEMENT

Pe cea mai mare insulă din arhipelagul elen, Creta, s-a produs, luni dimineață, un cutremur cu magnitudinea de 6,5 pe Richter. De asemenea, seismul a avut loc la o suprafaţă de doar 5 km, la ora locală 6:15.

Cutremurul din renumita insulă elenă a provocat și moartea unei persoane, în vârstă de 65 de ani, conform datelor transmise până la această oră de către Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC).

ADVERTISEMENT

Seismul s-a simțit și în alte țări

Pe Twitter, utilizatorii oferă tot mai multe informaţii despre cutremur. Potrivit spuselor lor, seismul s-a făcut simțit și la 92 km distanță de epicentru în Santorini, la 18 km distanță în Analipsi.

Totodată, s-a făcut simțit și în țări precum: Bulgaria,Turcia, Egipt, Italia, Libia şI Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Seismul a fost urmat de două replici

Imediat după cutremurul de 6, 5 pe scara Richter, au urmat două replici. Una cu magnitudinea de 4,5 și o adâncime de 7,4 km, la ora 9:37, iar una la ora 10:30, cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter și adâncimea de 10 kilometri.

În Arkalohori două lăcaşuri de cult au fost ditruse de cutremurul devastator, dar și alte structuri din zonă. Au fost găsite persoane blocate în unele clădiri puse la pământ, dintre care una într-o biserică.

ADVERTISEMENT

De altfel, a mai fost distrusă cupola unei biserici unde se făceau lucrări de renovare. A mai fost descoperită o persoană, tot sub dărâmături, dar în propria locuință.

În urmă cu două săptămâni a mai avut loc un cutremur în Insula Creta

Cutremurul de luni dimineață din Insula Creta vine la două săptămâni după un altul din apropierea insulei Kos. Acesta a fost mai mic, dar cu o magnitudine îngrijorătoare, de asemenea,  4,2 pe scara Richter, la suprafața de 10km.

ADVERTISEMENT

Ultimul seism în România

În România, ultimul cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea. Mai exact, pe data 25 septembrie și a înregistrat o magnitudine mică.

”În ziua de 25 Septembrie 2021 la ora 19:47:10 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.9, la adâncimea de 141km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 74km E de Brasov, 85km NE de Ploiesti, 108km S de Bacau, 118km V de Galati, 118km V de Braila, 136km N de Bucuresti, 157km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 189km SV de Iasi, 201km N de Ruse”, conform datelor transmise de INFP.

ADVERTISEMENT