News

Cutremur de 6,6 grade pe scara Richter, în El Salvador! Nu sunt victime

30.05.2019 | 14:08
Cutremur de 66 grade pe scara Richter in El Salvador Nu sunt victime

Un cutremur cu magnitudinea 6,6 pe scara Richter s-a produs în statul El Salvador. Seismul a fost raportat de Serviciul de Prospectare Geologică din Statele Unite astăzi, 30 mai, în largul statului latinoamerican. Epicentrul seismului a fost stabilit la o distanță de 40 de kilometri de La Libertad.

Cutremur de 6,6 grade în El Salvador. Date despre seism

Autoritățile au declarat că nu există riscul de producere de tsunami. Cutremurul, chiar dacă a fost suficient de puternic, nu i-a afectat pe oameni. Guvernul local spune că nu existe victime, nici măcar răniți. Cutremurul s-a produs la ora locală 3 și 6 minute și a fost unul de adâncime (plăcile tectonice s-au ciocnit la o adâncime de 45 de kilometri).

Statul El Salvador se află într-o zonă în care se produc multe seisme pe an. Se vecinează cu Honduras, Guatemala și Nicaragua. Oartea vestică a Americii Centrale vine în prelungirea a ceea ce experții numesc Cercul de foc al Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume, unde, sub mare, există sute de vulcani activi, care contribuie la zgâlțâirea scoarței terestre.

În Statul El Salvador există vulcani activi. Sursa foto: TravelAge West

Natura este tot mai furioasă pe noi. România, pe harta pericolelor seismice

America a fost lovită în ultima perioadă de tot felul de fenomene ale naturii care mai de care mai spectaculoase, dar care au lăsat pagube materiale și oameni morți în urmă. Din lista acestor fenomene amintim tornada uriașă care a devastat Oklahoma City zilele trecute.

Și România este predispusă la cutremure majore. ”În primul rând, este foarte greu de prezis. Chiar dacă vine o informare cu 10 secunde înainte, riscul de a induce panică este foarte mare. Din cauza aceasta, nu putem să îl folosim astfel, deși avem planuri în viitor, însă doar după ce identificăm partea de folosire a populației, care nu trebuie să intre în panică și să fugă pe scări sau la lift”, a declarat Raed Arafat în urmă cu câteva luni.