News

Cutremur cu magnitudinea de 7,3, în Indonezia. Imagini surprinse în timpul seismului

Un cutremur major s-a produs miercuri seară în Indonezia. A avut o magnitudine de 7.3 grade pe Richter și s-a resimțit și până la 600 km distanță, în Darwin, Australia.
29.12.2021 | 22:17
Cutremur cu magnitudinea de 73 in Indonezia Imagini surprinse in timpul seismului
ADVERTISEMENT

Seismul s-a manifestat în jurul orei locale 3:25 și a produs, totodată, și o adâncime de 200 kilometri adâncime. Nu s-a emis o alertă de tsunami pentru insulele din apropiere.

Cutremurul a pornit, mai exact, din Kepulauan Barat Daya, la aproximativ 113 km nord-est de Timorul de Est, informează Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

ADVERTISEMENT

Cum s-a manifestat cutremurul

Pe rețelele de socializare au apărut imagini din timpul cutremurului. Aproape 1.700 dintre indonezi au simțit locuințele lor în mișcare.

”A fost un cutremur lung și destul de puternic, dar din anumite motive, nu mulți oameni din clădirea noastră au fugit”, a spus o persoană pe Twitter, potrivit Skynews.

ADVERTISEMENT

Un altul a spus că s-a trezit în jurul orei 4 dimineața, deoarece a simțit cum îi tremura patul, masa și alte obiecte din cameră.

”A durat aproximativ cinci-șase minute și a venit în două valuri. Toate bune. Experiență nouă”, a mai  spus o altă persoană, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Alții au spus că seismul a durat aproximativ un minut și nu cinci: ”Nimic mai posibil decât un cutremur la 4 dimineața pentru a vă aminti că 2021 nu s-a încheiat încă”, a ironizat un alt internaut situația.

Momentan, nu există rapoarte de răni și pagube din cauza evenimentului. La sfârșitul lunii septembrie, un cutremur cu o magnitudine mare,  de 6,0 a lovit Melbourne-ul, simțit până la Canberra și Sydney. Un număr de clădiri au fost avariate, fără răni majore raportate.

ADVERTISEMENT

Cel mai puternic cutremur din Indonezia a avut loc în 2004: 9,0 pe Richter

Până acum, cel mai puternic seism din Indonezia a fost cel din 26 decembrie 2004. La ora locală 07:58 a avut loc un cutremur de 9,0 pe Richter.

Atunci, epicentrul a fost în mare, în apropiere de coasta nordică a insulei Sumatra. S-a iscat un tsunami care a lovit opt țări asiatice.

În 2004, 120.000 de oameni și-au pierdut viața în urma seismului. Potrivit seismologilor, acesta a fost al cincilea cel mai puternic cutremur al istoriei moderne.

ADVERTISEMENT