News

Cutremur de 7,2 grade în Peru. A fost panică pe străzi. Video

Institutul Geologic al SUA a transmis joi că un cutremur cu magnitudinea de 7,2 a lovit districtul Tirapata, situat în sudul Republicii Peru. Seismul a fost resimțit în Bolivia, Brazilia și Chile.
26.05.2022 | 17:47
Cutremur de 72 grade in Peru A fost panica pe strazi Video
Cutremurele puternice sunt înregistrate des în Peru de 7,2. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Acest cutremur a avut loc în jurul orei locale 7:02, în regiunea Tirapata, și a fost localizat la 13 km est-sud-est de Azangaro. Seismologii au precizat că a fost destul de adânc, la aproximativ 135,3 mile (217,8 km) sub suprafață, conform skynews.com.

Ultimul cutremur din Peru nu a generat alerta de tsunami

Sistemul de avertizare nu a emis nicio alertă de tsunami. Anterior, Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) a estimat cutremurul la magnitudinea 7.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a zguduit câteva clădiri din La Paz, capitala Boliviei, precum și din orașele peruane Arequipa, Tacna și Cusco. O înregistrare încărcată pe YouTube arată panica provocată în trafic din cauza acestui seism puternic. Nu au existat rapoarte privind pagube sau victime.

În urmă cu 14 zile, un cutremur de 5,5 grade a zguduit Lima şi împrejurimile, provocând panică în rândul locuitorilor. La acea vreme, Centrul seismologic naţional din Peru nu a raportat pagube sau victime.

ADVERTISEMENT

Seismul a fost înregistrat la ora locală 16:55, iar epicentrul a fost localizat la 30 de kilometri vest de Chilca. Este vorba despre un oraş de coastă, situat la 70 de kilometri sud de Lima, la o adâncime de 49 de kilometri.

Cutremurul din urmă cu 14 zile a scos oamenii pe străzi

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 s-a produs la 30 de kilometri vest de Chilca. La Lima, populaţia l-a resimţit puternic. Nu au fost raportate pagube deocamdată. Supravegherea continuă în zonele vulnerabile”, transmiteau reprezentanții Protecţiei Civile în urmă cu două săptămâni.

ADVERTISEMENT

În mai multe cartiere ale capitalei peruane, oamenii au ieşit în stradă ca măsură de precauţie. Inclusiv parlamentarii care participau la o şedinţă în Parlament s-au speriat și au ieșit afară.

Peru este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu activitate seismică importantă. La începutul anului, pe 7 ianuarie, un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a lovit Lima şi oraşele învecinate. Au fost rănite 9 persoane şi mai multe case distruse.

ADVERTISEMENT
Tags: