News

Cutremur de magnitudine 7,3. A fost emisă alerta de tsunami în Papua Noua Guinee

17.07.2020 | 09:37
Cutremur de magnitudine 73 A fost emisa alerta de tsunami in Papua Noua Guinee
ADVERTISEMENT

Un cutremur puternic s-a produs vineri în apropierea coastei de est din Papua Noua Guinee, stat situat în sud-vestul Pacificului.

Conform primelor informații, seismul a avut magnitudinea de 7.3 și a lovit estul localității Wau, capitala provinciei Oro din Papua Noua Guinee.

ADVERTISEMENT

Conform Institutului Geologic al SUA (USGS), cutremurul a avut loc la o adâncime de 80 de kilometri.

Un cutremur de magnitudine 7,3 a lovit Papua Noua Guinee, fiind emisă alertă de tsunami

Puternicul cutremur de 7.3 pe Richter a fost înregistrat la ora 12.50 (2.50 GMT), la câteva sute de kilometri nord-est de capitala Port Moresby.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au avertizat persoanele care locuiesc în zonele de coastă pe o rază de 300 km de epicentru, invocând riscul de valuri “periculoase”, scrie The Jakarta Post. Ulterior, alerta de tsunami a fost retrasă.

În același timp, Autoritatea Națională de Gestionare a Dezastrelor din Papua Noua Guinee a emis un comunicat în care se arată că epicentrul cutremurului se află în interiorul localității Kokoda, fiind trimis în teren echipe de evaluare.

ADVERTISEMENT

Încă nu s-au raportat victime de pe urma seismului

Momentan, nu au existat rapoarte oficiale despre victime sau daune în urma seismului, iar Centrul Național de Dezastre nu a oferit alte detalii.

Wau este un fost oraș minier de aur, cu o populație de aproximativ 5.000, la aproximativ 150 km sud-vest de al doilea cel mai mare oraș al țării, Lae.

ADVERTISEMENT

Papua Noua Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, scena unei intense activităţi vulcanice şi seismice. În urmă cu doi ani, în februarie 2018, un cutremur cu magnitudinea 7,5 în centrul arhipelagului Papua Noua Guinee a făcut cel puţin 125 de morţi şi a distrus sute de clădiri.

ADVERTISEMENT