ADVERTISEMENT
News

Cutremur de magnitudine 7,3. A fost emisă alerta de tsunami în Papua Noua Guinee

Autor: Adrian Baciu | 17.07.2020 | 09:37
Cutremur de magnitudine 7,3. A fost emisă alerta de tsunami în Papua Noua Guinee
Cutremur de magnitudine 7,3. A fost emisă alerta de tsunami în Papua Noua Guinee. Sursa foto: twitter

Un cutremur puternic s-a produs vineri în apropierea coastei de est din Papua Noua Guinee, stat situat în sud-vestul Pacificului.

ADVERTISEMENT

Conform primelor informații, seismul a avut magnitudinea de 7.3 și a lovit estul localității Wau, capitala provinciei Oro din Papua Noua Guinee.

Conform Institutului Geologic al SUA (USGS), cutremurul a avut loc la o adâncime de 80 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Un cutremur de magnitudine 7,3 a lovit Papua Noua Guinee, fiind emisă alertă de tsunami

Puternicul cutremur de 7.3 pe Richter a fost înregistrat la ora 12.50 (2.50 GMT), la câteva sute de kilometri nord-est de capitala Port Moresby.

Autoritățile au avertizat persoanele care locuiesc în zonele de coastă pe o rază de 300 km de epicentru, invocând riscul de valuri “periculoase”, scrie The Jakarta Post. Ulterior, alerta de tsunami a fost retrasă.

ADVERTISEMENT

În același timp, Autoritatea Națională de Gestionare a Dezastrelor din Papua Noua Guinee a emis un comunicat în care se arată că epicentrul cutremurului se află în interiorul localității Kokoda, fiind trimis în teren echipe de evaluare.

Încă nu s-au raportat victime de pe urma seismului

Momentan, nu au existat rapoarte oficiale despre victime sau daune în urma seismului, iar Centrul Național de Dezastre nu a oferit alte detalii.

ADVERTISEMENT

Wau este un fost oraș minier de aur, cu o populație de aproximativ 5.000, la aproximativ 150 km sud-vest de al doilea cel mai mare oraș al țării, Lae.

Papua Noua Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, scena unei intense activităţi vulcanice şi seismice. În urmă cu doi ani, în februarie 2018, un cutremur cu magnitudinea 7,5 în centrul arhipelagului Papua Noua Guinee a făcut cel puţin 125 de morţi şi a distrus sute de clădiri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!