News

Cutremur puternic în Albania. Cel puțin 20 de răniți – VIDEO UPDATE

21.09.2019 | 23:34
Cutremur puternic in Albania Cel putin 20 de raniti  VIDEO UPDATE

Un cutremur puternic s-a simțit sâmbăta aceasta în toată peninsula balcanică. Este vorba despre un seism care a înregistrat 5,8 grade pe scara Richter, conform unei estimări inițiale realizate de Centrul seismic european. Cutremurul a avut epicentrul foarte aproape de capitala Albaniei, Tirana și a fost simțit în mai multe țări din Balcani. Ulterior, magnitudinea a fost revizuită la 5,6.

UPDATE, ora 20.53: Ministerul Apărării din Albania a anunțat că sunt peste 20 de răniți în urma cutremurului, dar că nu există morți. Răniții sunt spitalizați și se află în afara oricărui pericol. Seismul a avariat unele clădiri, iar bucăți de ziduri au căzut din ele.

Stire inițială – Cutremur foarte puternic în Albania, în apropiere de capitala Tirana

Potrivit aplicației celor de la EMSC, vorbim chiar de mai multe cutremure care au avut loc în ultima perioadă în zona Balcanilor de Vest, chiar în Marea Adriatică, la 6 km de orașul Durres din Albania. Orașul are o populație de peste 123.000 de locuitori și este unul dintre cele mai mari din țara balcanică. De altfel, seismele s-au resimțit și în capitala Tirana, care a fost la 34 de km de epicentrul seismului. Cutremurul a avut o adâncime de 10 km, deci emoțiile au fost mari pentru balcanici. Primul seism a fost de 5,6 grade, iar replica a venit la scurt timp după aceea, de 5,2 grade pe scara Richter.

Cutremur în capitala Albaniei, Tirana. S-a simțit în toată peninsula balcanică
Cutremur în capitala Albaniei, Tirana. S-a simțit în toată peninsula balcanică *foto: google Earth

Potrivit comentatorilor de pe aplicație, seismul s-a simțit și în Macedonia de Nord, Muntenegru sau Grecia, dar s-a simțit foarte puțin și în estul peninsulei italice. La scurt timp, au apărut informații conform cărora o clădire de apartamente din orașul Durres a fost grav avariată.

Presa locală anunță că replica seismului, care a venit la numai 11 minute după primul cutremur, a fost cea care a sădit mai mult panică printre locuitorii din Tirana. Astfel, cetățenii albanezi au fost sfătuiți să evacueze locuințele.

Știre în curs de actualizare

Tags: