ADVERTISEMENT
Fotbal international

Cutremur în Anglia. Fanii lui Manchester United au pătruns în baza de pregătire și le-au cerut finanțatorilor să plece

Autor: Patrice Podina | 23.04.2021 | 10:30
Cutremur în Anglia. Fanii lui Manchester United au pătruns în baza de pregătire și le-au cerut finanțatorilor să plece
Sursa foto: Manchester Evening News

Fanii lui Manchester United nu vor să audă de o eventuală participare a echipei lor în Superliga Europeană propusă de Florentino Perez, de la Real Madrid. Suporterii au pătruns în baza de pregătire a ”diavolilor” și le-au cerut acționarilor americani să plece, iar antrenorului Ole Gunar Solskjaer i s-au cerut explicații.

ADVERTISEMENT

Deși a refuzat inițial să iasă în fața suporterilor, norvegianul a răspuns solicitării acestora și a încercat să aplaneze izbucnirea unui conflict ce părea iminent.

Fanii i-au cerut să conteste actuala conducere, așa cum a făcut-o și în 2005, când Solskjaer era jucătorul lui Manchester United, în momentul în care familia americană Glazer a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni a lui United. Atunci Solskjaer s-a alăturat asociației Manchester United Supporters Trust și a condamnat preluarea clubului de către americani.

ADVERTISEMENT

Suporterii au rupt cordonul de securitate și au intrat peste jucători, la antrenament: ”Noi decidem când jucați!”

Manchester United este unul dintre cele 12 cluburi care au aderat la ideea organizării unei Superligii Europene de fotbal, alături de Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City și Tottenham Hotspur, din Anglia, AC Milan, Inter Milano și Juventus, din Italia, plus Atletico Madrid, Barcelona și Real Madrid, din Spania.

UEFA și FIFA au contraatacat și au anunțat măsuri extrem de dure pentru echipele care i-au manifestat intenția de a evolua în European Super League. Cluburile urmau să fie excluse din competițiile continentale intercluburi, iar jucătorii suspendați pe viață de la acțiunile echipelor naționale a țărilor din care proveneau.

ADVERTISEMENT

Speriați de amploarea repercursiunilor, mai mulți oficiali ai cluburilor semnatare au demisionat. Suporterii marilor cluburi europene au organizat, luni și marți, manifestații de protest, iar miercuri a venit rândul celor de la Manchester United să ia atitudine.

ADVERTISEMENT

După ce au forțat cordonul de securitate și au pătruns în baza de antrenament, fanii au scandat împotriva acționariatului clubului, majoritar american, și i-au cerut antrenorului Ole Gunar Solskjaer să ia atitudine împotriva deciziei de a înscrie clubul în Superliga Europeană.

Doar trei cluburi au mai rămas în proiect

Imediat după ce UEFA și FIFA au anunțat că nu își vor da acceptul pentru organizarea unei Superligi, care să se desfășoare în paralel cu Liga Campionilor, și după ce au expus riscurile la care se expun inițiatoarele acestui proiect, 9 din cele 12 cluburi semnatare și-au anunțat retragerea.

ADVERTISEMENT

Doar Juventus Torino, Barcelona și Real Madrid au rămas ferme pe poziții și încearcă să convingă forurile fotbalistice să-și dea girul pentru organizarea Superligii Europene.

Conform unui comunicat semnat de cele 12 cluburi inițiatoare, Superliga Europeană urma să aibă în componență nu mai puțin de 20 de cluburi, iar meciurile ar fi trebuit să se dispute, tur-retur, la jumătatea săptămânii, în așa fel încât să nu fie afectată participarea în întrecerile interne ale țărilor din care provin cele 20.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!