Sport

Cutremur în atletism! Un campion olimpic şi agentul său, înregistraţi în timp ce vindeau substanţe interzise

Omul care l-a învins la ultima cursă de 100 de metri pe Usain Bolt, Justin Gatlin, este în centrul unui scandal uriaş de dopaj.
19.12.2017 | 12:11
Cutremur in atletism Un campion olimpic si agentul sau inregistrati in timp ce vindeau substante interzise
ADVERTISEMENT

Jurnaliştii de la Daily Telegraph i-au înregistrat pe agentul lui Gatlin şi pe antrenorul atletului când încercau să cumpere substanţe dopante de la ei. Reporterii au pretins că reprezintă un actor care caută substanţe dopante pentru a creşte rapid masa musculară. 

Robert Wagner, agentul lui Gatin, este cel care a promis că va aduce substanţe interzise din Austria, în valoare de 250.000 de euro care nu pot fi depistate cu niciun test anti-doping: “Toată lumea face asta. Pur şi simplu sunt la alt nivel substanţele astea şi nu pot fi depistate. Sunt sintetice, niciun test din lume nu le depistează. Ca să poţi să le depistezi trebuie să ai un test pentru ele, nu? Dar până fac ei test apar altele, şi tot aşa”, s-a laudat Wagner. 

ADVERTISEMENT

“Toţi atleţii se dopează! Ăsta e atletismul acum” 

“Credeţi că Justin nu face asta? Toţi atleţii de dopează! Ăsta e atletismul acum! Chiar şi Dennis (n.r. antrenorul lui Gatlin) făcea asta, am fost agentul lui toată cariera”, s-a lăudat Wagner. Dennis Mitchell este şi el un fost atlet medaliat cu aur la Jocurile Olimpice. 

Şi Justin Gatlin a fost înregistrat în timp ce spunea că agentul său ştie multe despre partea întunecată a atletismului, însă fără să vorbească direct despre dopaj. Americanul este campionul mondial la 100 de metri după ce l-a învins în finala de la Londra din acest an pe Usain Bolt. Gatlin are şi un titlu olimpic la 100 de metri, în 2004, la Atena. Gatlin a fost implicat până acum de două ori în scandalul de dopaj.  

ADVERTISEMENT