News

Cutremur în Grecia. Seismul a fost resimțit și la Atena. Ce magnitudine a avut

Un cutremur a zguduit Grecia. Acesta s-a resimțit inclusiv la Atena. FANATIK vă spune ce magnitudine a avut
02.09.2021 | 11:48
Cutremur in Grecia Seismul a fost resimtit si la Atena Ce magnitudine a avut
ADVERTISEMENT

Institutul de Geodinamică din Atena a transmis că seismul a lovit în dimineața zilei de joi, 2 septembrie, în apropierea orașului Teba din centrul Greciei.

Cutremurul a fost resimțit și în capitala țării. Acesta a avut loc la ora ora locală 08:48 ( 05:48 GMT).

ADVERTISEMENT

Cutremur în Grecia. Seismul a fost resimțit și la Atena. Ce magnitudine a avut

Specialiștii au transmis că seismul a fost localizat la aproximativ 4 km nord-est de orașul Teba, la o adâncime de 5 km. Acesta a avut o magnitudine de 4.0.

Până în prezent nu au fost raportate eventuale pagube sau vitime, transmite Reuters.

Nu este singurul astfel de eveniment petrecut în data de 2 septembrie. Un cutremur semnificativ a avut loc în insula Ascension, din Atlanticul de Sud. Aceasta este situată la aproximativ 1.600 km de coasta Africii.

ADVERTISEMENT

„În ziua de 02 Septembrie 2021 la ora 01:51:37 (ora locală a României) s-a produs în nordul insulei Ascension un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.2,” a transmis Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Acesta a avut loc la adâncimea de 10km.

Nici România nu a fost evitată de cutremure. Un seism de intensitate medie a avut loc în țara noastră chiar în ziua precedentă, la data de 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

Cutremur mediu în România

Inițial, magnitudinea seismului a fost anunțată a fi 4.7, iar locația acestuia a fost transmisă ca fiind județul Covasna, zona seismică Transilvania. Ulterior, datele au fost revizuite.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a notat că magnitudinea acestuia a fost 4.2 și s-a produs în județul Buzău, zona seismică Vrancea.

ADVERTISEMENT

În prezent, datele au fost din nou modificate. Pe site-ul instituției se arată că magnitudinea a fost, de fapt, de 4.5.

„În ziua de 01 Septembrie 2021 la ora 13:32:11, ora locală a României, s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău,un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.5, la adâncimea de 145km,” a transmis INCDFP.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65km E de Brașov, 83km NE de Ploiești, 109km S de Bacău, 126km V de Galați, 127km V de Brăila, 137km N de București, 152km NE de Pitești, 179km E de Sibiu, 191km SV de Iași, 201km N de Ruse,” a adăugat.

ADVERTISEMENT