News

Cutremur în Italia. Seismul s-a simțit la Roma. Mai multe clădiri au fost avariate

24.06.2019 | 08:19
Cutremur in Italia, resimtit pana la Roma

Un cutremur a avut loc în Italia duminică seara! Seismul a avut o magnitudine de 3.7 grade pe scara Richter și s-a produs la ora locală 20:43 (19:43 GMT), la 30 de km de Roma, iar o parte din locuitorii capitalei Italiei au resimțit destul de puternic undele de șoc, după cum a anunțat Institutul italian de geofizică, informează dpa şi AFP preluate de Agerpres.

Cutremur în Italia resimțit și la Roma. Oamenii au ieșit pe străzi

Oamenii s-au panicat și au ieșit în stradă, apoi nimeni nu a mai dormit, de teama unor replici ale seismului care a avut epicentrul la 9 km adâncime, la 3 km nord-est de oraşul Colonna.

În Roma nu au fost semnalate pagube sau victime, conform informaţiilor din mass-media italiană. Cu toate acestea, o linie de metrou a fost însă temporar închisă pentru efectuarea unor verificări, după care circulaţia a fost reluată pe tronsonul respectiv.

Cutremur in Italia
Cutremur in Italia! Oamenii au stat pe strazi, de frica unor replici

Mai multe clădiri au fost afectate de seismul de 3,7 pe scara Richter

Mai multe clădiri au fost totuși avariate în orașul Colonna, după cum a declarat edilul Fausto Giuliani pentru agenţia de ştiri ANSA. “A fost multă teamă, toată lumea a ieşit în stradă”, a mai spus primarul localităţii.

Roma nu se află într-o zonă cu risc seismic ridicat, dar cutremurele care au loc în regiunea învecinată Abruzzo, o zonă cu activitate seismică puternică, sunt deseori resimţite și în Capitală.

Cutremure cu magnitudine mare se produc în mod regulat în Italia. Ultimul cutremur puternic a avut loc în anul 2016, în luna august, când aproximativ 300 de persoane şi-au pierdut viaţa. Seismul din 2016 a avut magnitudinea de 6.2 grade și a afectat puternic oraşul Amatrice, din centrul Italiei.

Localităţi întregi din centrul Italiei au fost rase atunci de pe faţa pământului. 297 de oameni, printre care şi 11 români, au pierit în dezastrul din 24 august 2016. Localităţile afectate sunt încă în ruine, spre disperarea celor care au pierdut tot ce aveau.