News

Cutremur în Japonia înainte de vizita lui Donald Trump. Seismul s-a simțit în capitala Tokyo

25.05.2019 | 12:08
Cutremur in Japonia inainte de vizita lui Donald Trump Seismul sa simtit in capitala Tokyo
ADVERTISEMENT

Japonia a fost zguduită de un cutremur major, cu doar câteva ore înaintea vizitei anunțate de președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în statul asiatic. Seismul a fost resimțit puternic în capitala Tokyo.

Cutremur în Japonia. Ce magnitudine a avut

Un seism cu magnitudinea 5,1 grade pe scara Richter s-a produs în cursul zilei de sâmbătă, în prefectura Chiba. Mișcarea plăcilor tectonice a fost resimțită cu putere în capitala țării, Tokyo, unde peste doar câteva ore urmează să sosească președintele SUA, Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor furnizate de specialiștii Agenției Meteorologice din Japonia, epicentrul cutremurului a fost în zona orașului Chonan, situat în prefectura Chiba, la o adâncime de 40 de kilometri. Martorii oculari relatează că seismul produs la ora locală 15:20 (09:20, ora României), a fost resimțit puternic, mai ales în zona capitalei, însă până la această oră nu s-au semnalat daune materiale sau victime.

Donald Trump, președintele SUA, va ajunge în Japonia. Sursa foto: Time Magazine
Donald Trump, președintele SUA, va ajunge în Japonia. Sursa foto: Time Magazine

Donald Trump vine în Japonia. Va fi primul lider străin primit de noul împărat

Președintele Statelor Unite ale Americii va ajunge în cursul zilei de sâmbătă în Japonia, pentru o vizită cu scopul coordonării acțiunilor în fața provocărilor venite din partea Coreei de Nord și întăririi relațiilor diplomatice dintre cei doi aliați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vizita lui Donald Trump marchează o premieră pentru statul asiatic. Vorbim despre primul lider extern primit în audiență de Naruhito, proaspăt instalat ca împărat al Japoniei. De-a lungul șederii sale pe continentul asiatic, șeful de la Casa Albă va avea o serie de întâlniri, atât în cadru oficial, cât și neoficial, cu premierul nipon, Shinzo Abe.

Cei doi vor discuta despre situația relațiilor diplomatice dintre Washington și Phenian, blocate în momentul de față și „îşi vor coordona strâns politicile”, după ce ultimul summit dintre Trump și dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, desfășurat la finalul lunii februarie în Vietnam nu a avut un rezultat pozitiv.

ADVERTISEMENT