ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Cutremur cu magnitudinea 8 în Mexic, urmat de două replici. Avertisment de tsunami în mai multe ţări!

Un cutremur de pământ cu magnitudinea opt s-a produs în această dimineaţă, în sudul Mexicului, cel mai puternic seism care loveşte ţara din America Centrală în ultimii 32 de ani. În plus,...
Autor: Gabriel Esanu | 08.09.2017 | 09:46
Cutremur cu magnitudinea 8 în Mexic, urmat de două replici. Avertisment de tsunami în mai multe ţări!

Un cutremur de pământ cu magnitudinea opt s-a produs în această dimineaţă, în sudul Mexicului, cel mai puternic seism care loveşte ţara din America Centrală în ultimii 32 de ani. În plus, alte două replici au avut loc la scurt timp după, iar pagubele sunt uriaşe. Autorităţile încearcă să ajute victimele acestui incident, în urma căruia nu a fost stabilit un bilanţ concret.

ADVERTISEMENT

Seismul a avut loc la ora 7:49 a României şi s-a resimţit şi în alte şapte ţări în afară de Mexic, conform informaţiilor oferite de US Geological Survery: Ecuador, Nicaragua, Panama, Guatemala, Honduras, El Salvador şi Costa Rica. Precedentul cutremur de o asemenea amploare care a avut loc în Mexic, în 1985, a avut o magnitudine de 8,1 şi s-a soldat cu 9.000 de morţi.

Epicentrul seismului de vineri s-a aflat la 123 de kilometri sud-vest faţă de oraşul Pijijiapan (statul Chiapas), aflat în apropierea graniţei cu Guatemala, la o adâncime de 33 de kilometri. Este posibilă producerea unui tsunami în următoarele ore, a anunţat Pacific Tsunami Warning Centre. Autorităţile din nu mai puţin de opt state sunt în alertă.

ADVERTISEMENT

Seismul de vineri dimineaţă s-a resimţit foarte puternic în capitala statului Mexic, Ciudad de Mexico, acolo unde curentul electric a fost oprit pentru mai multe ore. Un bilanţ al victimelor va fi oferit de autorităţi în următoarele ore.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!