News

Cutremur în noaptea de marți spre miercuri în România. Ce magnitudine a avut seismul

27.05.2020 | 08:25
Cutremur in noaptea de marti spre miercuri in Romania Ce magnitudine a avut seismul
ADVERTISEMENT

Un nou cutremur s-a produs în noaptea de marți spre miercuri în România, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în noaptea de marți spre miercuri în România. Ce magnitudine a avut seismul

Cu puțin timp peste miezul nopții de marți spre miercuri, Zona Seismică Vrancea a fost zguduită de un cutremur de mică intensitate.

ADVERTISEMENT

Seismul a fost înregistrat la ora 01:28:15 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea, Buzău.

Produs la o adâncime de 110 kilometri, cutremurul a înregistrat o magnitudine de 3.4 pe Richter, conform INFP.

ADVERTISEMENT

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km E de Brasov, 78km NE de Ploiesti, 115km V de Braila, 116km S de Bacau, 117km V de Galati, 129km N de Bucuresti, 153km NE de Pitesti, 189km E de Sibiu, 193km N de Ruse, 197km SV de Iasi.

Cutremur aproape similar, produs și luni în România

Un seism cu valori aproape similare s-a produs și în urmă cu două zile în țara noastră. Pe 25 mai, un cutremur cu magnitudinea 3,3 pe Richter s-a produs luni după-amiaza, la ora locală 15:44, în judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

ADVERTISEMENT

Seismul a avut loc la o adâncime de 103 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 88 km Est de Braşov, 92 km Sud de Bacău, 104 km Nord-Est de Ploieşti, 107 km Vest de Galaţi, 111 km Nord-Vest de Brăila şi 153 km Nord de Bucureşti.

Cel mai important seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la București.

ADVERTISEMENT

Conform reglementărilor, cetățenii din România nu sunt avertizați prin sistemul RO-ALERT în legătură cu seismele care se produc pe teritoriul țării noastre. Raed Arafat, șeful DSU a spus, în ianuarie, că acest sistem nu este menit să transmită alerte înainte de cutremur, ci mai degrabă ulterior producerii acestuia.

ADVERTISEMENT