News

Cutremur în România, 23 mai 2023. Un nou seism de peste 4 magnitudine în Arad

Cutremur în România, 23 mai 2023. Un nou seism cu magnitudinea peste 4 s-a produs în județul Arad. A fost tot o mișcare de suprafață.
23.05.2023 | 20:35
Cutremur in Romania 23 mai 2023 Un nou seism de peste 4 magnitudine in Arad
Cutremur în România, 23 mai 2023. Județul Arad, zguduit de un nou seism de peste 4. Sursa foto: INFP
ADVERTISEMENT

Un nou cutremur important s-a produs în România. La ora 19.15, în Arad, a avut loc un seism de magnitudine 4.3. Acesta a fost revizuit de INFP, după ce inițial era anunțat la 4.1.

Cutremur în România, 23 mai 2023. Județul Arad, zguduit de un nou seism de peste 4

Din datele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a înregistrat la 18 kilometri Sud-Est de Arad. Acesta a avut o magnitudine de 4,3 și s-a produs la o adâncime de 7 kilometri.

ADVERTISEMENT

Seismul de marți seara s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 18 km SE de Arad, 46 km NE de Timisoara, 71 km SE de Bekescsaba, 94 km N de Reșita, mai anunță INFP.

Județul Arad, zguduit de încă patru cutremure, după cele două cu magnitudine peste 4 produse luni seară

Reamintim că, luni seară, două seisme, unul cu magnitudine 4,9 şi unul cu magnitudine 4,3, s-au produs luni în Crişana, judeţul Arad. Apoi, în interval de mai puțin de o zi, alte patru cutremure au avut loc în judeţul din vestul țării.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor apărute pe site-ul INFP, cutremurele din Arad de noaptea trecută și din această dimineață au avut magnitudine de 2, 2,4, 2 şi 2,7. Au avut loc de luni de la ora 23:26 până marţi, la 5:12, la adâncimi de sub 10 km.

Tot în această perioadă, un cutremur s-a produs şi în zona seismică Făgăraş – Câmpulung. Vorbim de un seism care a avut loc marţi, la ora 1:31, la o adâncime de 68 de km, având o magnitudine de 3,2.

ADVERTISEMENT

Oamenii din vestul țării, reacții de panică după cutremurul de marți seară

Din nou, în mediul online, oamenii din vestul țării au avut reacții de panică. ”Cutremur din nou…Doamne, ai grijă de noi!”, a scris, pe Facebook, un locuitor aflat în Micalaca, Arad.

”L-am simțit foarte tare. M-a zguduit în timp ce eram în apartament cu familia. Doamne, când se vor opri aceste cutremure?”, se mai întreabă, îngrijorat, un alt locuitor din municipiul Arad.

ADVERTISEMENT

Cum era de așteptat, au apărut și teorii ale conspirației printre unii cetățeni. ”Un nou cutremuri în Arad. De data asta de 4.1 cu epicentrul la 16 km de oraș. Oare seria de cutremure au ca și sursă prospecțiunile ăstora cu gazele de șist din apropierea orașului?”, scrie un alt arădean, pe Facebook.

ADVERTISEMENT