ADVERTISEMENT
News

Cutremur în România, 9 ianuarie 2020. Ce magnitudine a avut seismul

Autor: Georgiana Dicu | 09.01.2021 | 09:22
Cutremur în România, 9 ianuarie 2020. Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur în România la început de an! Seismul, al zecelea din seria de cutremure cu magnitudinea între 2 și 4 pe Richter de la începutul lunii ianuarie, s-a produs în zona seismică Vrancea.

ADVERTISEMENT

Orașele  cele mai apropiate de epicentrul cutremurului produs la ora 3:00 sunt Brașov, Ploiești, Bacău, Galați, Brăila și București, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cel mai puternic seism al anului 2020 s-a produs la finele lunii ianuarie, în data de 31, tot în județul Vrancea și a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter.

Zece cutremure de la începutul lunii ianuarie

Încă un cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață la ora 3:00. Seismul a avut o magnitudine de 3,3 pe Richter și a fost înregistrat în judeţul Buzău, la o adâncime de 145 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

ADVERTISEMENT

Cele mai apropiate orașe de epicentrul cutremurului au fost: 65 km est de Braşov, 82 km nord-est de Ploieşti, 110 km sud de Bacău, 126 km vest de Galaţi, 126 km vest de Brăila şi 135 km nord de Bucureşti.

Zece seisme cu magnitudini situate între 2 și 4 pe Richter s-au produs în România de la începutul lunii ianuarie a acestui an.

Cel mai puternic cutremur înregistrat anul trecut s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT