News

Cutremur în România, 9 iunie 2024. Seismul a fost destul de tare și s-a produs chiar de alegeri

Un cutremur puternic a fost înregistrat chiar în ziua alegerilor în România. Este al doilea seism din data de 9 iunie 2024.
09.06.2024 | 15:27
Cutremur in Romania 9 iunie 2024 Seismul a fost destul de tare si sa produs chiar de alegeri
În urmă cu puțin timp a fost înregistrat un cutremur în zona Buzăului. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Azi, pe 9 iunie 2024, la ora 14:12 s-a înregistrat un cutremur puternic în zona seismică Vrancea. Seismul s-a produs la adâncimea de 113,2 kilometri.

Cutremur puternic în Buzău, chiar în ziua alegerilor

În această după amiază, în ziua în care românii sunt chemați la vot, în una dintre zonele României s-a înregistrat un cutremur. Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea.

ADVERTISEMENT

Anunțul privind seismul a fost făcut de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. La ora 14:12, s-a înregistrat cutremurul cu magnitudinea de 3.4 pe scara Richter.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a fost resimțit în mai multe orașe din apropierea Vrancei. Mai exact, cutremurul s-a simțit în Buzău, în Focșani, în Sfântu-Gheorghe, în Brașov și în Ploiești.

ADVERTISEMENT

Cutremurul înregistrat la ora 14:12 nu a fost singurul din data de 9 iunie. Tot azi, în ziua în care românii merg la vot, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a comunicat că s-a mai produs un alt seism.

Este vorba despre seismul produs la ora 01:28, tot în zona Vrancei. Spre deosebire de cutremurul din această după amiază, cutremurul de azi-noapte a avut magnitudinea de 2.7 pe scara Richter.

ADVERTISEMENT

România a fost zguduită de cutremure și în luna mai

În ultima vreme, în România aproape că au avut loc constant cutremure. Astfel de fenomene au avut loc și la finalul lunii mai, mai exact pe data de 27 mai.

Atunci, două seisme s-au produs la o distanță de câteva ore unul față de celălalt. Ambele cutremure au avut loc în zona seismică Vrancea.

ADVERTISEMENT

”În ziua de 27 Mai 2024, la ora 07:16:32 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 130.0 km.”, anunța, la acel moment, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

La fel ca și acum, orașele unde s-au resimțit cel mai bine cele două cutremure au fost cele din apropierea Vrancei. Și anume, în Focșani, Buzău, Sfântu-Gheorghe, Brașov și Ploiești.

ADVERTISEMENT