News

Cutremur în România. Ce au spus seismologii despre magnitudine

Reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au înregistrat joi dimineața un cutremur în zona seismică Vrancea.
04.08.2022 | 10:13
Cutremur in Romania Ce au spus seismologii despre magnitudine
Cutremurul de joi a fost înregistrat în zona seismică Vrancea. Foto: infp.ro
ADVERTISEMENT

Conform primelor informații, acest cutremur a fost înregistrat la ora 05:17:01 și a fost unul slab, cu magnitudinea ml 2.9, la adâncimea de 108 km.

Încă un cutremur slab în România

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 80km E de Brasov, 93km S de Bacau, 101km NE de Ploiesti, 115km V de Galati, 118km NV de Braila, 152km N de Bucuresti, 170km NE de Pitesti, 174km SV de Iasi, 193km E de Sibiu, 216km N de Ruse”, se arată pe site-ul INCDFP.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, un cutremur cu aceeași magnitudine a fost raportat miercuri, 3 august, în zona seismică Vrancea-Buzău. Seismul s-a produs la ora 11:37:38, la adâncimea de 118 km, la 51 km nord-est de Ploiești, la 65 km sud-est de Brașov și la 104 km nord de Bucuresti.

De asemenea, cutremurul s-a produs la 128 km nord-est de Pitești, la 130 km vest de Brăila, la 135 km vest de Galați, la 142 km sud de Bacău, la 169 km nord de Ruse, la 177 km est de Sibiu, la 223 km sud-vest de Iași.

ADVERTISEMENT

În același context este important de subliniat că în urmă cu două zile a fost raportat un cutremur la granița cu România. Tot marți, 2 august 2022, două seisme au fost înregistrate și în țara noastră.

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre marele cutremur

Cutremurul de la graniță a fost unul slab, cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 11 km. Potrivit informațiilor Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), primul cutremur s-a produs la ora 03:44:32, în regiunea Moldova.

ADVERTISEMENT

A fost un seism slab, cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 15 km, Al doilea cutremur de marți a fost înregistrat la 06:59:59, în zona seismică Vrancea-Buzău (magnitudine ml 2.9, la adâncimea de 143 de km).

Altfel, amintim că la 19 iulie, profesorul Mărmureanu a realizat o analiză importantă și a dezvăluit când va fi următorul mare cutremur în România. De asemenea, reputatul seismolog a vorbit și despre legătura care există între cutremure și schimbările climatice.

ADVERTISEMENT

Același Gheorghe Mărmureanu a lansat un semnal alarmă și a devoalat când ar putea fi lovită România de un cutremur asemănător celui din 1977. Știre în curs de actualizare. Revenim cu informații suplimentare.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Un aliment de bază s-a scumpit. A ajuns la cea mai mare valoare...
Un aliment de bază s-a scumpit. A ajuns la cea mai mare valoare din ultimii 15 ani
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion