News

Cutremur în România, duminică, 11 august. Ce magnitudine a avut

11.08.2019 | 09:39
Cutremur in Romania duminica 11 august Ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richter s-a produs duminică dimineața, 11 august în județul Buzău. Seismul s-a produs la o adâncime de 151 de kilometri, în zona seismică Vrancea.

Seism în județul Buzău duminică dimineața

Un seism cu magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richer s-a produs în miezul nopții în zona seismică Vrancea. Cutremurul s-a produs la ora 02:59, ora României la o adâncime de 151 de kilometri în județul Buzău, a informat Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul produs în județul Buzău a avut loc în apropierea orașelor (29km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (51km), Târgu Secuiesc (54km) și Slănic-Moldova (60km). Cel mai puternic cutremur înregistrat în ultima perioadă în țara noastră a avut loc pe 7 august tot în județul Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 4.2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 120 de kilometri.

Cutremure dese în țara noastră. Ieri s-au produs două
Cutremur în Buzău duminică dimineața, 11 august. Seismul a avut 3.1 grade pe scara Richter. Sursa foto: reporterbuzoian.ro

Cutremure dese în România. Care este zona cea mai afectată de seisme

În țara noastră se produc aproape zilnic cutremure având în vedere că zona Vrancea este o zonă mare de macroseismicitate și are un caracter persistent și concentrat al epicentrele. Seismicitatea din România este grupată pe mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș – Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de sud. Alte zone de o importanță locală mai sunt și Transilvania, Galați, nordul Moldovei și Câmpia Română.

Ieri, 10 august au avut loc două cutremure în România: unul în județul Prahova și altul în județul Buzău. Un cutremur cu magnitudinea de 2.1 grade pe scara Richer s-a produs în județul Prahova sâmbătă, 10 august. Seismul a avut loc la ora 06:38 la o adâncime de 11 kilometri. Cel de-a doilea cutremur produs ieri în țara noastră a avut loc în județul Buzău și a avut magnitudinea de 3 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la ora 03:37 la o adâncime de 110 kilometri.