News

Cutremur în România. Duminică dimineață s-au produs 2 seisme. Ce magnitudini au avut

Duminică dimineață au avut loc 2 cutremure în România. Au avut loc în zona seismică Vrancea.
20.06.2021 | 12:47
Cutremur in Romania Duminica dimineata sau produs 2 seisme Ce magnitudini au avut
ADVERTISEMENT

Două cutremure au avut loc în România în ziua de duminică, la doar câteva ore distanță, anunță Institutul Naţional De Cercetare – Dezvoltare Pentru Fizica Pământului.

Cele două seisme au avut magnitudini de 3 şi, respectiv, 3,3 pe scara Richter s-au produs duminică dimineaţa, primul fiind localizat în judeţul Buzău.

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea cutremur s-a produs în Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Două cutremure, cu magnitudini de 3 şi 3,3, au avut loc în judeţele Buzău şi Vrancea

Primul cutremur s-a produs la ora locală 2:31, la o adâncime de 143 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 68 km est de Braşov, 82 km nord-est de Ploieşti, 111 km sud de Bacău, 123 km vest de Galaţi, 123 km vest de Brăila şi 134 km nord de Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea cutremur, de 3,3 pe Richter, a avut loc la ora locală 7:50, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 74 km şi la 77 km sud de Bacău, 94 km est de Braşov, 110 km nord-vest de Galaţi, 116 km nord-vest de Brăila, 118 km nord-est de Ploieşti, 157 km sud-vest de Iaşi şi 168 km nord de Bucureşti, conform Știrile Pro TV.

În această săptămână au avut loc 17 cutremure în țara noastră, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,4 pe Richter.

ADVERTISEMENT

Activitatea seismică a fost fost mare de la începutul lunii iunie. În total, în România s-au produs 23 cutremure în această lună.

Alte două cutremure au avut loc la începutul săptămânii

Cele două seisme au avut loc în jurul orei prânzului, ambele fiind în zona sesismică Vrancea, conform anunțului făcut de sursa citată anterior. Este vorba despre un seism de 3,2 pe Richter și un altul de 3,4 pe Richter.

ADVERTISEMENT

Primul dintre acestea s-a produs la ora 12:54, iar ulterior el a fost urmat de un altul, mai puternic.

Seismul care s-a produs prima dată a avut loc la o adâncime de 17 km și a fost resimțit în mai multe orașe din țară.

A fost resimițit în Capitală, Pitești, Sibiu, Brașov și Ploiești.

ADVERTISEMENT