Cutremur în România în această după amiază! Zonele unde s-a simțit cel mai puternic

Stefania Bacanu   
în HotNews
02/08/2020, 14:08
Cutremur în România în această după amiază! Zonele unde s-a simțit cel mai puternic
Cutremur în România, în această după amiază! Zonele unde s-a simțit cel mai puternic. Sursa foto - facebook

În această după amiază, 2 august 2020, mai exact, la ora 12:46, a avut loc un cutremur cu magnitudinea 3,3 pe scara Richter, în judeţul Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul care a avut loc la o distanță de aproximativ 150 de kilometri nord de București, la 80 km est de Braşov, 95 km sud de Bacău, 99 km nord-est de Ploieşti, 115 km vest de Galaţi, 117 km nord-vest de Brăila a fost la o adâncime de 90 de kilometri.

Bilanțul cutremurelor din luna iulie în România este de 23. Magnitudinea acestora fiind cuprinsă între 2 şi 3,5 grade pe Richter.

România a fost zguduită din nou! 3,3 pe scara Richter

Cel mai puternic seism care a avut loc în acest an în România s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

În urmă cu două zile a avut loc un alt cutremur, tot în zona Vrancea. 3,5 grade pe scara Richter și o adâncime de 140 de kilometri. Specialiștii consideră că zona Vrancea este un stadiu final al unei foste zone de subducție. Toate cutremurele din această zonă au același tip de plan de falie, orientat NE-SV.

Potrivit studiilor, România este o ţară cu potenţial seismic ridicat. Practic, în orice moment, se poate produce un cutremur cu magnitudine mai mare de 7 grade pe scara Richter în Zona Seismică Vrancea, la adâncimi între 60 şi 180 km.

Şi această zonă nu este singura în care pot avea loc cutremure cu care pot produce distrugeri masive.

Închide ×