News

Cutremur în România, în dimineața Paștelui! Seismul a avut loc în Vrancea

19.04.2020 | 08:40
Cutremur in Romania in dimineata Pastelui Seismul a avut loc in Vrancea
ADVERTISEMENT

Cutremur în România, chiar în dimineața Paștelui! Seismul, unul considerat destul de puternic, a avut magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter.

Cutremur în România, în dimineața Paștelui!

Cutremurul s-a produs la câteva ore după Înviere, în zona Vrancea şi a fost deja confirmat de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului

ADVERTISEMENT

Mai exact, seismul a avut loc la ora 07:16, la adâncimea de 140 de km. Cutremurul s-a produs în apropierea a mai multe oraşe.

Seismul a avut loc în Vrancea

Cel mai aproape a fost de Braşov, la 83 de km. Seismul s+a produs la 94km S de Bacau, 101km NE de Ploiesti, 112km V de Galati, 114km NV de Braila, 151km N de Bucuresti, 172km NE de Pitesti, 174km SV de Iasi, 196km E de Sibiu, 215km N de Ruse.

ADVERTISEMENT

Nu este singurul seism petrecut în ultima perioadă în România. Un seism cu magnitudinea de 3,5 pe scara Richter a avut loc şi pe 14 aprilie, de asemenea în zona Vrancea

Adâncimea la care a fost măsurat seismul a fost de 100 de kilometri, a mai transmis Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Bacău (84 de kilometri S), Braşov (96 de kilometri E), Galaţi (104 kilometri NV), Brăila (109 kilometri NV), Ploieşti (114 kilometri NE).

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, i-a sfătuit pe români să își descarce aplicația DSU pentru dispozitive mobile și să se informeze în permanență cu privire la pașii ce trebuie urmați în caz de seism.

ADVERTISEMENT

Astfel, vom ști cum să ne comportăm în momentul producerii unui astfel de seism, pentru a nu ne pune sănătatea și viața în pericol

 

 

ADVERTISEMENT