News

Cutremur în România, în județul Buzău. Ce magnitudine a avut seismul de miercuri

Un nou cutremur a fost raportat în România, miercuri. Seismul s-a produs în județul Buzău.
30.06.2021 | 12:39
Cutremur in Romania in judetul Buzau Ce magnitudine a avut seismul de miercuri
ADVERTISEMENT

Seismul de miercuri a fost înregistrat la ora 09:46 și s-a produs în zona seismică Vrancea – județul Buzău, conform Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

La fel ca precedentele, și cutremurul din prezent a fost unul slab, având o magnitudine de 2.9. Conform precizărilor făcute publice pe site-ul infp.ro, seismul s-a produs la 23 de kilometri adâncime.

ADVERTISEMENT

Cutremur în România, raportat miercuri. Ce magnitudine a avut seismul din Buzău

INFP mai anunță că seismul de miercuri dimineață s-a produs la 85 de kilometri de orașul Brașov, la 86 de kilometri de orașul Ploiești, la 106 kilometri de orașul Brăila și la 134 de kilometri de Capitală.

În decursul acestei luni, în România au avut loc mai multe cutremure, cel mai recent pe 29 iunie, la ora 22:34, într-o zonă a țării în care mișcările telurice sunt mai rare.

ADVERTISEMENT

Din câte au anunțat specialiștii, cutremurul s-a produs în Muntenia – județul Dâmbovița. A avut magnitudine de 2.3 și s-a produs la 17 de kilometri adâncime.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 38km V de Ploiești, 56km E de Pitesti, 70km S de Brașov, 79km NV de București, 133km N de Ruse, 138km SE de Sibiu, 158km NE de Craiova, 194km V de Brăila, 202km SV de Bacău, 203km V de Galați.

ADVERTISEMENT

De la începutul acestei luni, în România s-au produs 28 de cutremure. Cel mai important cutremur din acest an a avut o magnitudine de 4,7 pe Richter şi a fost simţit şi la Bucureşti. Seismul s-a produs în data de 26 mai.

Cutremurele de mică intensitate nu trebuie să ne îngrijoreze

În ciuda faptului că în România se raportează un număr tot mai mare de cutremure, majoritatea de mică intensitate, geofizicienii ne liniștesc și spun că acestea nu trebuie să ne îngrijoreze.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește un cutremur devastator, până în 2040 nu sunt șanse mari ca acesta să lovească țara noastră, mai spun fizicienii.

”Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea nu sunt deloc periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem.

Nu au nici o relevanță, deoarece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter”, a spus Gheorghe Mărmureanu, fostul director al Institutului de Fizică a Pământului.

ADVERTISEMENT
Tags: