ADVERTISEMENT
News

Cutremur în România, joi dimineață. Unde s-a raportat și ce magnitudine a avut

Autor: Adrian Baciu | 27.08.2020 | 09:21
Cutremur în România, joi dimineață. Unde s-a raportat și ce magnitudine a avut
Cutremur neobișnuit în România, duminică dimineață. În ce zonă a fost și ce magnitudine a avut. Sursă foto: facebook

Un nou cutremur cu magnitudinea de 3.1 s-a produs în dimineața zilei de joi, 27 august, în Zona Seismică Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

ADVERTISEMENT

Din primele informații, seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 88km E de Brașov, 88km S de Bacău, 107km NE de Ploiești, 109km V de Galati, 113km NV de Brăila, 157km N de București, 168km SV de Iași, 178km NE de Pitești, 200km E de Sibiu, 213km SV de Chișinău.

Specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului mai informează că acest cutremur a avut loc la o adâncime de 77 kilometri.

ADVERTISEMENT

Cutremur produs în România. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremurul produs joi, 27 august, în Zona Seismică Vrancea confirmă faptul că luna în curs este una alertă din punct de vedere seismic. Pe 3 august, INFP raportase deja trei astfel de mișcări ale scoarței. Ultimul, a fost un cutremur de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs în Vrancea.

De la începutul lunii august, în România au avut loc 25 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe Richter. În weekendul trecut am asistat la o serie de trei cutremure, cu valori de la 3.5 la 3.7 pe Richter.

ADVERTISEMENT

În comparație, în luna iulie în România au avut loc 21 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,5 grade pe Richter, conform INFP.

A fost o creștere față de iunie, când au fost înregistrate în total 11 cutremure cu magnitudini între 2,4 şi 3,7 pe Richter.

ADVERTISEMENT

Cel mai important cutremur din 2020: 5.2 în ianuarie

Cel mai important seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Pentru a fi în siguranță în cazul unui cutremur mai puternic, șeful DSU, Raed Arafat ne recomandă să descărcăm aplicația DSU pentru dispozitive mobile și să se informeze în permanență cu privire la pașii ce trebuie urmați în caz de seism. Numai așa vom ști cum să ne comportăm în momentul producerii unui astfel de seism, pentru a nu ne pune sănătatea și viața în pericol.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!