News

Cutremur în România, luni dimineața. Ce magnitudine a avut

Un nou cutremur cu magnitudine 4.1 s-a produs în noaptea de duminică spre luni, în România. Potrivit specialiștilor, astfel de cutremure, deși semnificative, nu sunt un motiv de îngrijorare.
18.07.2022 | 06:53
Cutremur in Romania luni dimineata Ce magnitudine a avut
Cutremur în Româniam 18 iulie 2022
ADVERTISEMENT

Cutremurul înregistrat de seismograf a avut o magnitudine de 4,1 grade și s-a produs la o adâncime de 81 kilometri, la 2:04 ora României.

Cutremur în România, luni dimineață

Cutremurul s-a produs în apropiere de orașele: Seismul: 87km E de Brașov, 90km S de Bacău, 105km NE de Ploiești, 109km V de Galați, 113km NV de Brăila, 155km N de București, 170km SV de Iasi, 177km NE de Pitești, 199km E de Sibiu, 214km SV de Chișinău.

ADVERTISEMENT

Seismul din această noapte a fost precedat de un cutremur cu o magnitudine de 4, produs în 16 iulie la ora 10:39, la adâncimea de 5 kilometri.

Potrivit INFP.ro, acel cutremur s-a produs în apropiere de următoarele orașe: ”96km NV de Craiova, 104km SV de Sibiu, 129km V de Pitești, 175km SE de Timișoara, 187km S de Cluj-Napoca, 193km V de Brașov, 193km SE de Arad, 217km V de Ploiesști, 223km E de Belgrad, 225km NE de Nis”.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii iulie, când un cutremur cu aceeași magnitudine s-a produs în Vrancea, specialistul Mircea Radulian, cercetător INFP, transmitea un mesaj de liniște a populației:

”Aceste cutremure apar destul de frecvent, nu sunt ceva neobișnuit, sunt grupate. Cutremurul de 4.1 care s-a produs acum câteva minute, astfel de cutremure apar cam un cutremur pe lună, nu reprezintă ceva deosebit. La 4.1 nu este simțit, e cutremur destul de mic, nu are ce efect să producă. Au fost cam cinci cutremure de peste 4 în acest an, două au fost aproape de 4.3. Unul în martie, altul în ianuarie”.

ADVERTISEMENT

Cel mai important cutremur înregistrat în țara noastră în 2022 s-a produs în luna ianuarie și a avut magnitudinea de 4.4 În 2020, un cutremur a atins magnitudinea de 5.2 și a fost resimțit inclusiv la Chișinău, în Republica Moldova.

Exceptând cutremurul dezastrous din 1977, România a înregistrat un alt cutremur puternic în istoria recentă a țării. În 27 octombrie 2004, un cutremur cu magnitudinea de 6 a fost resimțit și sudul țării și a produs pagube minore.

ADVERTISEMENT

Românii așteaptă temători o replică a cutremurului din 1977, când 33 de clădiri s-au prăbușit în București, însă experții seismologi consideră că un astfel de cutremur nu se va produce în România în viitorul apropiat.

Profesorul Gheorghe Mărmureanu nu crede că un astfel de cutremur ar putea lovi țara noastră mai devreme de 2040, deși alți experți vorbesc de următoarea sută de ani. ”Când spun că nu poate fi mai devreme un cutremur de 2040, mă refer că va fi de peste 7, 7.2-7.4. Aşa discutăm”, explica Mărmureanu.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii