News

Cutremur în România, pe 9 iulie. Ce magnitudine a avut seismul

09.07.2019 | 12:24
Cutremur în România pe 9 iulie

Un nou cutremur a avut loc în România, pe data de 9 iulie! Cutremurul cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs, marți, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 72 de kilometri. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 09:21, în judeţul Vrancea.

Cutremur în România pe data de pe 9 iulie

Cutremurul a avut în apropierea orașelor Onești Nehoiu (15 km), Urlați (30 km), Mizil (30 km), Vălenii de Munte (33 km), Boldești-Scăeni (42 km).

Cutremurele sunt fenomene naturale cauzate de eliberarea de energie in interiorul Pamantului  in urma fracturarii rocilor supuse tensiunilor acumulate. Suprafata de-a lungul careia rocile “se rup” si se deplaseaza se numeste plan de falie. Cutremurele din Romania de origine tectonica se produc de-a lungul unor falii crustale (situate la adancimi

Cutremur în România pe 9 iulie
Cutremur în România pe 9 iulie

”Nu se pune problema de un cutremur mare, cel puţin în viitorul apropiat”

„O seria de cutremure de mică amplitudine pot previni un seism major, prin disiparea energiei. Vrancea nu este tipul acesta. Vrancea este asemenea unui vas, în care se toarnă apă, iar la un moment dat nu mai suportă presiunea şi cedează“, a explicat, pentru adevărul.ro Gheorghe Mărmureanu, preşedintele de onoare al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

„Vrancea este cu roşu când se produce un cutremur de peste 7 -7,1. Nu se pune problema de un cutremur mare, cel puţin în viitorul apropiat. A fost o descărcare în sistem, care a fost foarte bună“, a mai declarat Mărmureanu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri