News

Cutremur în România, produs sâmbătă. Care a fost magnitudinea seismului 

08.08.2020 | 17:48
Cutremur in Romania produs sambata Care a fost magnitudinea seismului
Cutremur în România, produs sâmbătă. Care a fost magnitudinea seismului . Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

România a înregistrat un nou cutremur, în după amiaza zilei de sâmbătă, 8 august, în zona Moldovei.

Seismul, care a avut magnitudine de 2.7, a fost raportat în zona județului Neamț, fiind al patrulea din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 51km N de Bacau, 61km V de Iasi, 155km V de Chisinau, 155km SE de Chernivtsi, 178km NE de Brasov, 199km NV de Galati, 215km NV de Braila, 215km V de Tiraspol, 238km N de Ploiesti, 245km NE de Sibiu.

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul

Luna august continuă să fie dominată de cutremurele de mică intensitate. Din zona clasică a seismelor, acum am ajuns să raportăm mișcări ale plăcilor și mai la nord.

ADVERTISEMENT

Conform Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), sâmbătă, la ora 14:17:16 (ora locală a României) în zona Neamț a fost înregistrat un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 7km.

Această lună a început destul de alert pe scena seismelor. Pe 3 august, INFP raportase deja trei astfel de mișcări ale scoarței. Ultimul, a fost un cutremur de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs în Vrancea.

ADVERTISEMENT

Luna iulie a raportat 21 de cutremure

Pe tot parcursul lunii anterioare, iulie, în România au avut loc 21 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,5 grade pe Richter, conform INFP.

A fost o creștere față de iunie, când au fost înregistrate în total 11 cutremure cu magnitudini între 2,4 şi 3,7 pe Richter.

ADVERTISEMENT

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

ADVERTISEMENT