News

Cutremur în România, sâmbătă seara. Seismul a avut o magnitudine de 3,1 grade

Autor: Alexa Serdan | 21.09.2019 | 21:37
Cutremur în România, sâmbătă seara. Seismul a avut o magnitudine de 3,1 grade
Un cutremur de 3,1 grade s-a produs în seara aceasta în județul Vrancea. Sursa foto: romanialibera.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs în cursul serii de sâmbătă, 21 septembrie. Cutremurul s-a produs în județul Vrancea la ora 18:54 și a fost simțit în mai multe orașe din zonă. Momentan nu se cunosc detalii despre victime sau pagube materiale.

Seism de 3,1 grade pe scara Richter sâmbătă seara

Zona Vrancea a fost zguduită de un seism cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la ora locală 18:54, la o adâncime de 103 kilometri. Epicentrul seismului a fost stabilit în județul Vrancea la o distanță de 8 kilometri vest de localitatea Nereju și 44 de kilometri vest de Focșani, informează INFP.

Cutremurul a fost de mică intensitate și nu a fost simțit în marile orașe. Seismul nu a produs pagube și nu se cunosc nici informații despre eventuale victime. În plus, ieri, 20 septembrie, un seism de 4 grade pe scara Richter s-a produs în județul Vrancea la o adâncime de 129 de kilometri. 

Cutremurul din această seară este al doilea cutremur care s-a produs în cursul acestei zile pe teritoriul Europei. Albania a fost zguduită de un cutremur de 5,6 grade pe scara Richter. 

Seismul de 5,6 grade a fost urmat de o replică
Un cutremur produs pe teritoriul Albaniei a produs 20 de răniți. Sursa foto: antena3.ro

Cutremur de 5,6 grade pe scara Richter în Albania. 20 de persoane au fost rănite

Un seism cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter s-a produs astăzi în Albania. După numai 11 minute, cutremurul a fost urmat de o replică care a avut magnitudinea de 5,2 grade. Epicentrul cutremurul a fost localizat în apropiere de capitala Albaniei, Tirana, și a fost simțit în mai multe localități, dar și în câteva țări din Balcani. Locuitorii din Macedonia de Nord, Muntenegru sau Grecia au mărturisit că au simțit seismul din Albania.

Primele informații arată că au fost rănite cel puțin 20 de persoane și nu a fost înregistrat niciun deces. Răniții sunt spitalizați și se află în afara oricărui pericol. Seismul a avariat mai multe clădiri, iar bucăți de ziduri au căzut din ele.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!