News

Cutremur în România 18 mai 2022. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

Aparatele Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au înregistrat miercuri, 18 mai 2022, un cutremur cu magnitudinea 3.7.
18.05.2022 | 19:50
Cutremur in Romania 18 mai 2022 Seismul a fost resimtit in mai multe orase
Seismul a fost resimțit în mai multe orașe. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, cutremurul a fost raportat la ora 17:16:00 și s-a produs în zona seismică Vrancea-Buzău. Despre acest cutremur, INCDFP a dezvăluit că a fost unul ”slab, la adâncimea de 131 km”.

Cutremurul s-a produs la 112 km de București

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57 km N de Ploiești, 57 km SE de Brașov, 112 km N de București, 128 km NE de Pitești, 135 km V de Brăila, 135 km S de Bacău, 138 km V de Galați, 170 km E de Sibiu, 177 km N de Ruse, 218 km SV de Iași”, se arată pe infp.ro.

ADVERTISEMENT

Și marți, 17 mai 2022, a fost înregistrat un seism la ora 16:54:28. Mișcarea telurică s-a produs tot în zona seismică Vrancea-Buzău.  A fost un cutremur slab cu magnitudinea 3.0, la adâncimea de 124 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75 km E de Brașov, 77 km NE de Ploiești, 115 km V de Brăila, 116 km V de Galați, 118 km S de Bacău, 126 km N de București, 152 km NE de Pitești, 190 km E de Sibiu, 191 km N de Ruse, 199 km SV de Iași.

ADVERTISEMENT

La ce dată a fost înregistrat cel mai puternic seism în 2022

Altfel, seismologii au transmis că principalii factori care sporesc riscul seismic sunt clădirile vechi, nivelul ridicat de hazard seismic și zonele urbane. ”Riscul seismic descrie consecințele economice și umanitare estimate în urma unor posibile cutremure.

Pentru a determina riscul seismic, sunt necesare informații legate de condițiile locale ale terenului, densitatea clădirilor și a oamenilor (expunere), vulnerabilitatea mediului construit și evaluări detaliate ale hazardului seismic.

ADVERTISEMENT

Conform Modelului European de Risc Seismic din 2020 (ESRM20), clădirile construite înaintea anilor 1980, zonele urbane și hazardul seismic ridicat sporesc, în principal, riscul seismic”, se arată pe infp.ro.

Amintim că în 2022, cel mai puternic seism din România a avut loc la 16 ianuarie şi a avut magnitudinea de 4.4. În 2021, cel mai puternic cutremur din țara noastră a fost înregistrat la 26 mai și a avut magnitudine de 4.7.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României