News

Cutremur în România! Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

14.07.2020 | 17:35
Cutremur în România! Seismul a fost resimțit în mai multe orașe
Cutremur raportat în România, marți dimineață. Ce magnitudine a avut seismul. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Cutremur în România! Vorbim despre un seism cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la orele amiezii.

Mai exact, la 16.34, România s-a clătinat destul de serios. Mișcarea tectonică a avut loc în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a fost confirmat și de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), care a postat imediat un comunicat pe site-ul oficial.

Seism important în România!

De remarcat că seismul a avut loc la adâncimea de 91 de kilometri. Concret, mişcarea tectonică s-a produs la 70 km est de Braşov.

ADVERTISEMENT

Cutremurul a avut loc la 76 km nord-est de Ploieşti, 117 km sud de Bacău, 120 km vest de Brăila, 121 km vest de Galaţi, 127 km nord de Bucureşti, 150 km nord-est de Piteşti, 185 km est de Sibiu, 192 km nord de Ruse şi 198 km sud-vest de Iaşi.

Trebuie specificat că de la începutul lunii iulie, în România au avut loc nu mai puțin de nouă cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,3 grade pe Richter.

Vă readucem aminte că cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie. Și acesta a avut loc în judeţul Vrancea.

ADVERTISEMENT

Cutremurul de atunci s-a petrecut la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.

De altfel, mai mulți oameni au acuzat stări de panică după acel seism și au sunat la numărul de urgență, 112. Cutremurul de atunci s-a produs în toiul nopții.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri