News

Cutremur în România! Seismul s-a produs în zona Bucovinei

02.09.2020 | 07:07
Cutremur in Romania Seismul sa produs in zona Bucovinei
ADVERTISEMENT

Cutremur în România! Seismul a fost înregistrat cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter. Acesta a avut loc în zona Bucovinei, județul Suceava.

Informația a fost confirmată la scurt timp și de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului

ADVERTISEMENT

Interesant este că seismul s-a produs la ora 23.28, la o adâncime de doar 2 kilometri, epicentrul fiind unul destul de aproape.

Seism în România!

Cutremurul s-a produs la 95 km SV de Chernivtsi, 153 km NE de Cluj-Napoca, 156 km S de Ivano-Frankivsk, 168 km NV de Bacău.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta a avut loc la 182 km V de Iaşi, 213 km NE de Sibiu, 214 km N de Braşov, 222 km S de Ternopil, 243 km SV de Khmelnytskyi şi 258 km E de Oradea.

Vă readucem aminte că cel mai puternic seism din acest an s-a produs în 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Atunci seismul a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter şi a fost resimţit şi la Bucureşti. De altfel, în decurs de doar câteva minute au avut loc mai multe apeluri la numărul de urgență.

Pentru a fi în siguranță în cazul unui cutremur mai puternic, șeful DSU, Raed Arafat ne recomandă să descărcăm aplicația DSU pentru dispozitive mobile și să se informeze în permanență cu privire la pașii ce trebuie urmați în caz de seism.

ADVERTISEMENT

Numai așa vom ști cum să ne comportăm în momentul producerii unui astfel de seism, pentru a nu ne pune sănătatea și viața în pericol.

„Un cutremur foarte adânc nu poate să distribuie o energie puternică. Vrancea este periculoasă pentru magnitudini de 7,2”, a declarat în trecut seismologul Gheorghe Mărmureanu, fostul director al Institutului Național pentru Fizica Pământului.

 

 

ADVERTISEMENT